Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Trelleborg

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Trelleborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Trelleborg som finns hos arbetsgivaren.

Kommunpolis till lokalpolisområde Trelleborg

Ansök    Apr 9    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Till vårt team söker vi nu en kommunpolis som är kommunikativ, flexibel och har god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggh... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Till vårt team söker vi nu en kommunpolis som är kommunikativ, flexibel och har god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Södra Skåne är ett av polisområdena i region Syd. Det geografiska området omfattar 16 kommuner. Polisområde Södra Skåne är indelat i fem lokalpolisområden: Eslöv, Kävlinge, Lund, Trelleborg och Ystad. Inom polisområdet finns även en utredningssektion, en utredningsjoursektion och ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Trelleborg ingår i polisområde Södra Skåne. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Till LPO Trelleborg med ansvar för Trelleborg söker vi nu en Kommunpolis.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunpolisen ska säkerställa att Polismyndigheten lokalt kan svara upp mot de samverkansöverenskommelser och medborgarlöften som träffats mellan kommunen och lokalpolisområdeschefen. Huvuduppdraget blir att driva Polismyndighetens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i samverkan med kommunen och övriga samhället. Därutöver ska kommunpoliserna kunna representera polisen i samverkansarbetet gentemot kommunen och andra externa intressenter. Det övergripande målet är att funktionen ska bidra till det långsiktiga arbetet med att skapa goda relationer till olika samarbetspartners, vara motorn i det brottsförebyggande arbetet och att verka nära medborgarna.

I uppdraget som kommunpolis ligger en stor frihet i att anpassa arbetssättet efter de förutsättningar som finns i varje enskild kommun. Kommunpolisen är en samordnande funktion, en tydlig och tillgänglig väg in till Polismyndigheten, både för allmänheten och för olika samverkanspartners. Kommunpolisfunktionen ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Erfarenhet av att arbeta med brottsförebyggande frågor
• Erfarenhet av samverkansarbete med kommun och lokalsamhälle på olika nivåer som arbetsgivaren bedömer relevant

Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
• Genomgått utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, t.ex. brottsförebyggande metoder och lokal samverkan eller kurser i samverkan eller orsaksanalys
• Erfarenhet av att leda arbete i projektform
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Personliga egenskaper
Du ska ha förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen samt ta ansvar för och utveckla den egna verksamheten i relation till helheten. Du kan även utveckla arbetsmetoder för att kunna genomföra arbetet och du har en utvecklad problemlösningsförmåga. Du ska ha fallenhet och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra medarbetare och samhällsaktörer. Du ska även ha förmågan att inhämta kunskap om och ha förståelse för vad Polismyndigheten gör lokalt, samt även förmedla detta och ge en realistisk bild av brottsligheten och problembilden. Du har en hög social kompetens, vilket gör att du kan skapa och upprätthålla nätverk samt har förmågan att samverka med både interna och externa aktörer. Du är en duktig kommunikatör likväl som en god lyssnare. Funktionen som Kommunpolis ställer krav på förmåga till flexibilitet då arbetsuppgifterna och verksamhetsområdena har stor variation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Frida Lovén, lokalpolisområdeschef, 070-286 50 65, [email protected].
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Wilma Berglund, 076-116 83 13, [email protected].

Fackliga företrädare
Polisförbundet, Anna Palmblad, 072-451 17 55 (för Po Södra Skåne och RUNDE: Leif Östberg 010-561 69 84)
Seko polisen, Monica Veberg, 070-549 11 35
SACO-S, Carina Ivarsson, 073-348 37 10
Fackförbundet ST nås via polisens växel 11414

Placeringsort: Vellinge

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 april 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Brandman

Ansök    Apr 9    Trelleborgs kommun    Brandman
Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg. Här börjar Sverige! Arbetsplatsen Trelleborg - en kommun i framkant Trelleborgs kommun befi... Visa mer
Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!
Arbetsplatsen
Trelleborg - en kommun i framkant
Trelleborgs kommun befinner sig på en spännande utvecklingsresa, från traditionell hamnstad till kunskapsintensiv kuststad, kantad av expansiva stadsomvandlingsprojekt och omfattade infrastruktursatsningar.

Målet står klart: vi ska bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner!

Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun med drygt 46 000 invånare. Med en stark och stabil ekonomi växer Trelleborg snabbt, både genom en stadig befolkningsökning och genom stadsomvandling, förtätning och nybyggnation. Trelleborg stoltserar med ett unikt geografiskt läge, fantastisk natur och väl utbyggda kommunikationer som erbjuder invånarna hög livskvalitet och näringslivet goda förutsättningar för utveckling. 

Avdelning Räddningstjänst
Räddningstjänsten i kommunen består av en heltidsorganisation och tre deltidsområden. Heltidsorganisationen har bemanning dygnet runt med en styrkeledare och fyra brandmän på stationen samt en insatsledare i beredskap. Räddningstjänsten verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt överenskommelse. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Under år 2020 flyttade räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.  

Totalt är vi cirka 150 medarbetare fördelade på heltidsstationen och åtta RIB stationer samt administration.  Vi söker nu två brandmän som kan stärka upp den operativa styrkan.

Arbetsuppgifter
Det är ofta flexibiliteten med alla de olika arbetsuppgifterna, samt att ingen dag är den andra lik, som gör att jobbet som brandman extra intressant. Som brandman på räddningstjänsten i Trelleborg ingår du i utryckningsstyrka med uppgift att hantera händelser som föranleder räddningsinsats. Vi bistår även ambulanssjukvården med IVPA larm. I det dagliga arbetet ingår övning, materialvård, förebyggande säkerhets- och utbildningsarbete och så småningom arbete som räddningsdykare/vattendykare. Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsten. Räddningsdykningen är en viktig del och genomförande av räddningsdykarutbildning är ett krav för den operativa tjänsten.

Räddningstjänstens operativa heltidsstyrka arbetar idag dygnstjänstgöring och arbetstiden kommer främst bli skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen i Skydd mot olycka (SMO-utbildning):

- alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig.
- alternativt Deltidsutbildning (GRIB/Räddningsinsats) med minst 10 års erfarenhet som heltidsbrandman.

Vi ser gärna att sökande från SMO klasser som idag är studerande termin tre och fyra. Du skall vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2019:3. Intyget får vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h.

Vidare vill vi att du har B-körkort och har du C-körkort är det meriterande. Det är en fördel om du som söker har erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat A-40 räddningsdykning, tillsyn A och B. 

Som person är du känslomässigt stabil, empatisk och trygg i dig själv. Du samarbetar bra med andra människor då lagarbete är en kärnuppgift i vår verksamhet. Vidare behöver du vara lugn och behärskad i stressituationer samt ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Det är viktigt att du delar våra Trelleborgs kommuns värdegrund om öppenhet, respekt och ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv. För tillsvidaretjänst kommer även bedömning från psykolog vägas in i den samlade individuella bedömningen från rekryteringsgruppen. 

Godkända räddningsdykare kommer inte behöva göra testerna i simhall då A-certifikat är giltigt. 

Mer information angående tester skickas till dig efter att vi mottagit din ansökan och testerna är inplanerade vecka 22 och 23.

Följ oss gärna https://www.instagram.com/rtjtrelleborg?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw== på Instagram och Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=100088510404850 för större inblick i verksamheten och om hur det är att arbeta hos oss!

Observera att vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen i denna rekrytering och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare hittar du på vår hemsida; https://www.trelleborg.se/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/fackliga-organisationer/

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Brandman vikarie

Ansök    Apr 9    Trelleborgs kommun    Brandman
Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg. Här börjar Sverige! Arbetsplatsen Trelleborg - en kommun i framkant Trelleborgs kommun befi... Visa mer
Vi bygger om och bygger nytt! Vill du vara med på vår fortsatta utvecklingsresa, ska du läsa vidare. Tillsammans arbetar vi för att Trelleborgs kommun ska vara en attraktiv arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och ansvar, vilka är våra gemensamma värderingar. Vi ser fram emot att just Du blir en av våra nya kollegor. Välkommen till oss och Trelleborg.
Här börjar Sverige!
Arbetsplatsen
Trelleborg - en kommun i framkant
Trelleborgs kommun befinner sig på en spännande utvecklingsresa, från traditionell hamnstad till kunskapsintensiv kuststad, kantad av expansiva stadsomvandlingsprojekt och omfattade infrastruktursatsningar.

Målet står klart: vi ska bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner!

Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun med drygt 46 000 invånare. Med en stark och stabil ekonomi växer Trelleborg snabbt, både genom en stadig befolkningsökning och genom stadsomvandling, förtätning och nybyggnation. Trelleborg stoltserar med ett unikt geografiskt läge, fantastisk natur och väl utbyggda kommunikationer som erbjuder invånarna hög livskvalitet och näringslivet goda förutsättningar för utveckling. 

Avdelning Räddningstjänst
Räddningstjänsten i kommunen består av en heltidsorganisation och tre deltidsområden. Heltidsorganisationen har bemanning dygnet runt med en styrkeledare och fyra brandmän på stationen samt en insatsledare i beredskap. Räddningstjänsten verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt överenskommelse. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Under år 2020 flyttade räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.  

Totalt är vi cirka 150 medarbetare fördelade på heltidsstationen och åtta RIB stationer samt administration. Vi söker nu en vikarie som kan hoppa in vid behov och stärka upp räddningstjänstens operativa styrkan.

Arbetsuppgifter
Det är ofta flexibiliteten med alla de olika arbetsuppgifterna, samt att ingen dag är den andra lik, som gör att jobbet som brandman extra intressant. Som brandman på räddningstjänsten i Trelleborg ingår du i utryckningsstyrka med uppgift att hantera händelser som föranleder räddningsinsats. Vi bistår även ambulanssjukvården med IVPA larm. I det dagliga arbetet ingår övning, materialvård, förebyggande säkerhets- och utbildningsarbete och så småningom arbete som räddningsdykare/vattendykare. Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsten. Räddningsdykningen är en viktig del och genomförande av räddningsdykarutbildning är ett krav för den operativa tjänsten.

Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring. Räddningstjänstens operativa heltidsstyrka arbetar idag dygnstjänstgöring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen i Skydd mot olycka (SMO-utbildning):

- alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig.
- alternativt Deltidsutbildning (GRIB/Räddningsinsats) med minst 10 års erfarenhet som heltidsbrandman.

Vi ser gärna att sökande från SMO klasser som idag är studerande termin tre och fyra. Du skall vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2019:3. Intyget får vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h.

Vidare vill vi att du har B-körkort och har du C-körkort är det meriterande. Det är en fördel om du som söker har erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat A-40 räddningsdykning, tillsyn A och B. 

Som person är du känslomässigt stabil, empatisk och trygg i dig själv. Du samarbetar bra med andra människor då lagarbete är en kärnuppgift i vår verksamhet. Vidare behöver du vara lugn och behärskad i stressituationer samt ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Det är viktigt att du delar våra Trelleborgs kommuns värdegrund om öppenhet, respekt och ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Följ oss gärna https://www.instagram.com/rtjtrelleborg?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw== på Instagram eller https://www.facebook.com/profile.php?id=100088510404850 för större inblick i verksamheten och få en bild i hur vi arbetar!

Övrigt
Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv. För tillsvidaretjänst kommer även bedömning från psykolog vägas in i den samlade individuella bedömningen från rekryteringsgruppen. 

Godkända räddningsdykare kommer inte behöva göra testerna i simhall då A-certifikat är giltigt. 

Mer information angående tester skickas till dig efter att vi mottagit din ansökan och testerna är inplanerade under vecka 22 och 23.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Trelleborgs kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Observera att vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen i denna rekrytering och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Du hittar kontaktuppgifter till våra https://www.trelleborg.se/naringsliv-arbete/jobba-hos-oss/fackliga-organisationer/ på vår hemsida.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vakthavande befäl till Häktet Trelleborg

Ansök    Feb 27    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/trell... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/trelleborg/#verksamhet

ARBETSUPPGIFTER
Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektörerna operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter. Vakthavande befäl företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal. För att lösa arbetsuppgifterna krävs ett bra och nära samarbete med samtliga befattningar inom verksamhetsområdet. Vakthavande befäl finns i tjänst dagtid måndag - söndag, övrig tid leds arbetet av vakthavande befäl på häktet Malmö. Arbetet är varierande och håller många gånger ett högt tempo. Som vakthavande befäl på häktet Trelleborg förankrar du tagna beslut, kommunicerar rakt och tydligt och bidrar till en trygg och effektiv arbetsmiljö. I rollen ingår även att stötta och leda personal på ett positivt och utvecklande sätt.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är att följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och dess rutiner för att bibehålla en hög dynamisk säkerhetsprofil samt vidta åtgärder vid behov. Vakthavande befäl arbetar också löpande med att bedöma behovet av bemanning och ansvarar för personalrangeringen utanför kontorstid. Vakthavande befäl har också ett särskilt operativt ansvar vid incidenter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är strukturerad och stabil, men samtidigt har förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt yrkesutövande uppvisar du ett gott omdöme och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att överblicka och se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. I rollen som vakthavande befäl uppträder du professionellt i samarbetet med interna och externa myndighetskontakter.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Som vakthavande befäl har du en viktig roll i verksamheten och mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Godkänd grundutbildning från Kriminalvården
• Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning
• Arbetat som vakthavande befäl i Kriminalvården
• Flerårig erfarenhet av arbete inom myndigheten.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
• God administrativ förmåga och vana att arbeta i Kriminalvårdens administrativa program
• B-körkort

Meriterande:
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Utbildning i OC och batong.
• Konflikthanteringsinstruktör inom Kriminalvården

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Kriminalvårdare till Häktet Trelleborg, sommarvikariat

Ansök    Mar 11    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/trell... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/trelleborg/#verksamhet

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort (manuell växel)

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Deputy Designated Person

Ansök    Mar 22    Tt-Line AB    Säkerhetsingenjör
TT-Line is the leading ferry company in the Southern Baltic Sea, using state of the art ferries between Germany, Poland, Lithuania, and Sweden. Over 900,000 passengers and more than 500,000 freight units are transported annually on TT-Lines’ 5 routes, making it the market leader in southern Sweden traffic. TT-Line currently employs around 900 people on board and in its offices in Travemünde, Trelleborg, ?winouj?cie / Szczecin, Rostock, Klaip?da and Karlsha... Visa mer
TT-Line is the leading ferry company in the Southern Baltic Sea, using state of the art ferries between Germany, Poland, Lithuania, and Sweden. Over 900,000 passengers and more than 500,000 freight units are transported annually on TT-Lines’ 5 routes, making it the market leader in southern Sweden traffic. TT-Line currently employs around 900 people on board and in its offices in Travemünde, Trelleborg, ?winouj?cie / Szczecin, Rostock, Klaip?da and Karlshamn.


To strengthen the technical inspection, we are looking at the earliest possible time for a


Deputy Designated Person


 


 


The area of ??responsibility includes among other: 


 • Deputy of the Designated Person acc. ISM-Code
• Deputy Company Security Officer (DCSO) for the ships operated by TT-Line (acc. ISPS-Code)
• Support of the S/Q-Manager (DPA) in developing the Safety Management System
• Support of the S/Q-Manager (DPA) in all ship safety (ISM) and security issues (ISPS)
• Follow-Up of the development of international rules and regulations as well as flag state regulations
• Planning and carrying out internal audits within the SMS (vessels and shore organization)
• Handling of reports in accordance with SMS-chapter 'Reporting' and investigation of cases
• Administration and updating of SMS Manuals and further documentation
• Updating the "Emergency Contact Manual"
• Support of crisis team management, organisation/coordination of internal exercises or exercises with authorities/special forces
• Coordination with representatives from authorities and Dangerous Goods Advisor etc.
• Keeping close cooperation with ship’s command / HoD’s of all vessels


 


Expected skills: 


 • You have an university or university of applied sciences degree in the field of Nautic
• You have practical experience as a Ship Security Officer and 1st Officer
• You work in a service-oriented manner, adapt flexibly to changing circumstances and bring along ideas for optimizing ship operations
• Knowledge of national and international safety regulations
• You enjoy traveling and are happy to visit the vessels assigned to you regularly
• Team spirit, respect in dealing with others and curiosity about new challenges every day shape your work style
• Very good knowledge of English and safe use of the common MS Office products


 


 


We offer: • An interesting and challenging job in an international organization with an established reputation and market position, and a solid financial basis
• Work in an ambitious team
• Product and customer service training
• Attractive working conditions


 


You can look forward to an interesting, varied and challenging job as well as an international environment with the opportunity to develop yourself further.


 


A compensation package is provided for this permanent position that is commensurate with the responsibility of this position.


 


We look forward to receiving your application stating your salary expectations and your possible starting date. Visa mindre

Brandman heltid

Ansök    Nov 8    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med V... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal.

Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Totalt är vi cirka 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och åtta RIB stationer samt administration. Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Räddningsdykningen är en viktig del och genomförande av räddningsdykarutbildning är ett krav för den operativa tjänsten.    

Under år 2020 flyttade räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.  

Vi söker nu nya medarbetare till den operativa styrkan.

Arbetsuppgifter
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare.

Kvalifikationer
Du har i första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande, alternativt brandman deltid med minst 10 års erfarenhet som heltidsbrandman. Vi ser gärna sökande från SMO klasser som idag är studerande termin tre och fyra.

Du skall vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2019:3. Intyget ska vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h.

B-körkort är ett krav.

För anställning krävs att du efter vår bedömning kan bli godkänd vattendykare, räddningsdykare.

Du kommer att skickas på räddningsdykarutbildning i Stockholm där godkänt resultat krävs för vidare tjänstgöring.

Meriterande är erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat A-40 räddningsdykning, C-körkort, tillsyn A, brandingenjör, erfarenhet räddningsledning A och B eller motsvarande.

Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv.

Mer information angående tester skickas till dig efter att vi mottagit din ansökan.

Planerad vecka för tester är vecka 2 och vecka 3.

Arbetstid/varaktighet
Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring, 80/20.

Heltid/tillsvidare.

Vi söker 1-2 fasta tjänster och 1-2 längre vikariat om cirka 10 månader.  

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Fredrik Gullberg, stf styrkechef, [email protected]

Wictor Magnusson Broder, enhetschef, [email protected]

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden varför du inte bör vänta med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Jan 29    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltni... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Du ingår i en arbetsgrupp med sex trygghetsvärdar. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta eller avvisa personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg och erfarenhet av arbete med människor, gärna inom trygghet, socialt arbete eller liknande. Även högre utbildning, för inom tjänsten relevant område är meriterande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort och god körvana.

Som sökande till tjänsten ska du kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Säkerhetsprövningsintervju samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
100%, heltid - vikariat till och med juni 2024, med ev. möjlighet till förlängning

Tillträde
2024-03-01 eller enligt överenskommelse  

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, mejl: [email protected] 

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2024-02-09 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Badvärd

Ansök    Okt 11    Trelleborgs kommun    Badmästare
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På Badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning. Det finns även ett Friluftsbad i Anderslöv, som har öppet under sommaren, med en 25-metersbassäng och en barnbassäng.

Arbetsgruppen består av 8 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs Badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Viss del av tekniskt arbete förekommer också. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning förekommer. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Under sommarmånaderna kommer du att arbeta på Friluftsbadet i Anderslöv.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup. Innan anställning kan ske, ska erforderliga test utföras.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service. Vi ser också positivt på kunskaper och erfarenhet av maskinrumshantering.

Det är meriterande om du har badbevakning- och/eller simlärarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
2024-01-08 eller enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-10-29 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Säkerhets- och beredskapssamordnare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Säkerhetsenheten i Trelleborgs kommun kännetecknas av... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Säkerhetsenheten i Trelleborgs kommun kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Ett samverkansavtal har slutits gällande beredskapsarbete för Trelleborg, Vellinge och Skurups kommun vilket innebär att allt arbetet sköts via säkerhetsenheten i Trelleborg. Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. Vi söker nu en ny kollega krisberedskap, säkerhetsskydd, civilt försvar och övriga säkerhetsfrågor till kommunledningsförvaltningen, säkerhetsenheten i Trelleborg.

Arbetsuppgifter
Kommunerna ska vara redo den dag då händelser som det som faller utanför det normala sker, till exempel långvariga strömavbrott, översvämningar eller extrem kyla. I rollen som säkerhets- och beredskapssamordnare ansvarar du bland annat för arbetsuppgifterna nedan tillsammans med kommunens säkerhetschef.

Kontinuitetsanalyser - Genomföra analyser samt uppföljning av analyser tillsammans med berörda verksamheter.

Försäkringar-  Tjänsten är samordnad för Trelleborgs kommun och för delar av de kommunala bolagens försäkringar med hjälp av kommunens upphandlade försäkringsmäklare.

Krisberedskap- Planera för fortbildning och utveckling av kommunernas krisstöd. Ta fram och sammanställa beredskapsplaner för identifierade risker och genomföra riskanalyser. Planering och säkerställa genomförandet av beredskapsveckan.

Säkerhetsskydd– Säkerhetsprövningssamtal, genomgång av analyser, säkerställa genomförandet av identifierade åtgärder samt att genomföra säkerhetsskyddade upphandlingar.

Det ingår även att arbeta fram och implementera styrdokument och beslutsunderlag samt att delta som representant i samarbetsaktiviteter med andra kommuner, myndigheter och organisationer. Tjänsten samordnar även hanteringen av kommunens hjärtstartare och sköter administrationen av diverse projekt.

Du kommer att arbeta inom områdena beskrivna ovan, delta i olika projekt inom hela området, göra riskanalyser, delta i krisledningsarbete samt arbeta med inträffade händelser i nära samverkan med olika intressenter. Mycket av arbetet handlar om att upprätta handlingar, riktlinjer och instruktioner varför det är av vikt att du har god förmåga att uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt. Det tillkommer nya uppdrag hela tiden så det krävs att du har lätt att ställa om samt att kunna planera och prioritera din arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gärna inom risk- och säkerhetsområdet alternativt annan likvärdig utbildning i kombination med erfarenhet som av Trelleborgs kommun bedöms relevant. Erfarenhet av kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer är meriterande.

Som person är du ansvarsfull och självgående, har ett brett perspektiv på frågor och visar omdöme i beslutsfattande och agerande. Du agerar flexibelt och problemlösande då arbetet är varierande och kräver förmåga att planera, prioritera och strukturera arbetet samtidigt som noggrannhet är av största vikt. Vidare samarbetar du väl, agerar lika bra självständigt så som lagspelare, samt tar ansvar för att bidra till enhetens samlade uppdrag och mål. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/Tillsvidare

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Malin Ekblad, säkerhetschef, telefonnummer 0410-73 33 55

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2023-09-20 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman - deltid

Ansök    Sep 26    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem olika avd... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem olika avdelningar; Planavdelningen, Bygglovsavdelningen, Geodataavdelningen, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Klagstorps brandstation är placerad centralt i samhället med en personal styrka på 12 brandmän.

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Klagstorp kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänt rullbandstest, vilket Räddningstjänsten i Klagstorp kan hjälpa dig med. I rekryteringsprocessen ingår också anställningstester såsom simprov innehållande livräddningsmoment, höjdtest på 30 meter, fobitest med andningsapparat och arbetsprov.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av Grib 2, utbildningen avslutas med internutbildning på två veckor. Under tiden utbildningen sker får du ersättning enligt avtal.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Klagstorp inom fem minuter från larmet. Det innebär att du är boende inom ett upptagningsområde med mindre än 5 minuters inställelsetid till brandstationen, Torggatan 1, 231 97 Klagstorp.

Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. 

Arbetet kan innehålla arbetspass med högt tempo och krävande arbetsinsats som gör att vi söker dig som är trygg i dig själv och en god lagspelare.
Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, beredskapstjänstgöring var tredje vecka.
För tjänsten kan provanställning 6 månader komma att tillämpas.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson
Joakim Persson platschef, E-post [email protected]

Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2023-10-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Visa mindre

Förundersökningsledare/ Utredningsledare, Grova Brott i Trelleborg

Ansök    Okt 10    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisområde Södra Skåne har cirka 732 anställda. Polisområde Södra Skåne innefattar fem lokalpolisområden, en utredningssektion, en jourutredningssektion samt ett polisområdeskansli med v... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Södra Skåne har cirka 732 anställda. Polisområde Södra Skåne innefattar fem lokalpolisområden, en utredningssektion, en jourutredningssektion samt ett polisområdeskansli med verksamhet i 16 kommuner från Simrishamn i öster till Lomma i väster.

Utredningssektionen har 108 medarbetare fördelade på tio grupper. Utredningssektionens verksamhet omfattar utredning av grova brott, brott i nära relation, brott mot barn samt spanings- och beslagsverksamhet i hela polisområdet. Utredningssektionen har personal på tre orter, Lund, Ystad och Trelleborg.

Grova brottsgruppen i Trelleborg består idag av gruppchef, som även är förundersökningsledare, och 7 utredare. Till gruppen söker vi nu en förundersökningsledare som även kommer att verka som utredningsledare.
Som förundersökningsledare på grova brott hanterar du tillsammans med gruppcheferna inflödet av ärenden till sektionen, du arbetsleder personal från sektionen i de ärenden du är förundersökningsledare i. Du deltar också i sektionens beredskap för grova brott.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att:

• verka i funktionen som utredningsledare, vilket innebär att du är arbetsledare i åklagarledda ärenden och utgör länken mellan åklagare och utredningsorganisationen
• utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef
• fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/ delegation
• stödja och coacha den utredande personalen
• koordinera och skapa en helhetsbild över pågående utredningar
• verka som handläggare i linje verksamheten
• säkerställa att verksamheten bedrivs i enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar
• medverka i utbildningsinsatser och utvärdering av ärenden och verksamhet.


Som förundersöknings- och utredningsledare ska du vara beredd att ingå i polisområdets zonberedskap som förundersökningsledare. Det är viktigt att du har stor förståelse för hur en förundersökning bedrivs och att du på längre sikt erhåller förmåga och insikt i bl.a. hur hemliga tvångsmedel kan användas i en förundersökning. Chefen för utredningssektionen kommer att tillse att du under en längre tid coachas av en mera erfaren förundersökningsledare och att du får en individuell utvecklingsplan med kompetenshöjande insatser över tid.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polis enligt Förordningen (2014:1104) om utbildning till polisman eller annan akademisk högskoleutbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant och likvärdig
• Genomgått polisens förberedande förundersökningsledarutbildning
• Minst 6 månaders dokumenterad erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• B-körkort (manuell växellåda)

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Genomgått polisens nationella förundersökningsledarutbildning
• Dokumenterad erfarenhet av förundersökningsledning
• Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning
• God kunskap om polisens organisation
• Erfarenhet av att arbeta i utredningar av grova våldsbrott


ÖVRIGT
Placeringsort: Trelleborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 oktober 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare

Ansök    Jun 20    Trelleborgs kommun    Säkerhetsingenjör
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats.

Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun med drygt 46 000 invånare. Med en stark och stabil ekonomi växer Trelleborg snabbt, både genom en stadig befolkningsökning och genom stadsomvandling, förtätning och nybyggnation. Trelleborg stoltserar med ett unikt geografiskt läge, fantastisk natur och väl utbyggda kommunikationer som erbjuder invånarna hög livskvalitet och näringslivet goda förutsättningar för utveckling.

Nu söker vi dig som med starkt engagemang, samverkan och ett brinnande intresse för informationssäkerhet vill arbeta hos oss i Trelleborgs kommun och i samverkan med Vellinge och Skurup. Låter det som du och har du stor erfarenhet av offentligt styrd organisation? Är du redo att ta på dig ledartröjan för detta viktiga arbete i våra tre kommuner? Då vill vi gärna att du hör av dig till oss.

Arbetsuppgifter
Säkerhetsenheten är organiserad på kommunledningsförvaltningen och har sedan 2015 samarbete med Skurup och Vellinge inom krisberedskap, säkerhetsskydd, civilt försvar och informationssäkerhet. Detta innebär att du även kommer att ha arbetsförlagd tid i de andra kommunerna och där utföra samma arbetsuppgifter som i Trelleborg.

I rollen som informationssäkerhetssamordnare ska du leda och driva kommunernas utvecklingsarbete inom informationssäkerhet. Du ska genomföra riskanalyser på systemnivå utifrån informationssäkerhet. Du ska bistå säkerhetschefen rörande informationssäkerhetsfrågor och vara rådgivande, stöttande och vägledande mot förvaltningarna. 

Arbetsuppgifter består bland annat av:

- Genomföra riskanalyser och informationsklassningar samt att stödja verksamheten i kravställning på informationssäkerhetsåtgärder.
- Samordna och följa upp arbetet med informationssäkerhet
- Ge stöd för att utveckla incident- och kontinuitetshantering.
- Ta fram och utveckla befintliga styrdokument för informationssäkerhet.
- Utbilda inom informationssäkerhet
- Samordning av arbetet tillsammans med verksamheterna när det kommer till NIS2-direktivet

Rollen som informationssäkerhetssamordnare har ett brett innehåll med varierande arbetsuppgifter. För att lyckas med uppdraget kommer det ställas höga krav på ansvarstagande och att du har en stark drivkraft som gör att du får med dig organisationerna mot uppsatta mål.

Tjänsten är placerad i Trelleborg och två dagar i veckan är du ute i våra samverkanskommuner Vellinge och Skurup. 

Kvalifikationer
Vi vill att du har relevant högskoleutbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och NIS2-direktivet. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i både tal och skrift samt en god pedagogisk förmåga.

Vi vill att du har erfarenhet inom informationsklassning, riskhantering, incidenthantering, ISO 27000-serien samt lagstiftning på området såsom OSL, NIS2-direktivet och säkerhetsskyddslagen.

Vi finner det meriterande om du har kunskap inom IT- och cybersäkerhet samt kravställning av IT-system och processer. Det är också meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer. 

För att trivas hos oss är du strukturerad och har lätt för att skapa kontakter. Du har förmågan att tänka övergripande och strategiskt och kan se de långsiktiga konsekvenserna av de vägval vi gör inom området. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan arbeta självständigt och tar initiativ till utveckling. Det är även viktigt att du har en pedagogisk förmåga att kommunicera och kan målgruppsanpassa ditt material. Du ska kunna driva och utveckla ditt arbete självständigt, men också leda och delta i olika arbetsgrupper. Eftersom analysarbetet sker i form av workshops, är det av yttersta vikt att detta arbetssätt passar dig som person. 

I tjänsten ingår både interna och externa kontakter, i vilka du har ett professionellt förhållningssätt och är en god representant för våra kommuner. Du har en positiv grundinställning och har lätt för sociala interaktioner. Du har lätt för att planera ditt arbete samt organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt. För tjänsten krävs att du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt och agera utifrån kommunernas värderingar samt att kunna se olika perspektiv, tolka och agera utifrån förändringar och sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

För tjänsten krävs B-körkort.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att det krävs att du är svensk medborgare och genomgår en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidare.

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Malin Ekblad, säkerhetschef, E:post: [email protected], telefonnummer: 0410-733355


Facklig företrädare; nås via kommunens växel 0410- 73 30 00.

Sista ansökningsdag
2023-08-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Säkerhetssamordnare till Kretslopp och vatten

Ansök    Maj 12    Trelleborgs kommun    Säkerhetsingenjör
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kretslopp och vatten är en avdelning inom Tekniska se... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kretslopp och vatten är en avdelning inom Tekniska serviceförvaltningen i Trelleborgs kommun.

Vi är ca 65 medarbetare som tillsammans arbetar med att säkerställa att kommunens vatten- och avloppsverksamhet fungerar, så att våra abonnenter får ett gott dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det når recipient, samt att avfallshanteringen fungerar. Bägge verksamheterna har en kravbild att vid varje givet tillfälle kunna leverera sina tjänster med minimal störning eller uppehåll. Då omvärldskraven ökar med avseende på skärpt lagstiftning, säkerhetsprövade upphandlingar, kontinuitetsplanering etc. söker nu avdelningen en engagerad och framåt säkerhetssamordnare.

Den fysiska arbetsplatsen finns på Henry Dunkers gata, centralt i Trelleborg nära centralstationen, vilket ger goda möjligheter att pendla till och från närliggande orter. För att ta sig runt i staden finns tjänstecykel, och det finns även möjlighet att låna bil i tjänst.

Arbetsuppgifter
Du kommer att fungera som kunskaps- och chefsstöd för att kunna möta dagens och framtida utmaningar samt att praktiskt svara för att avdelningens säkerhetsarbete ligger i framkant.

Uppgifterna utgörs i huvudsak av att ansvara för att organisera och leda arbetet med att verksamhetsanpassa och efterleva olika lagstiftningars krav samt kommunens övergripande riktlinjer och rutiner inom säkerhetsområdet. I din roll är du samordnande och rådgivande samt deltar i utformning och säkerställande av att rutiner, lagstiftning och processer efterlevs. Du kommer att erbjudas ett arbete som är brett och innehåller bland annat nedanstående arbetsuppgifter:

- SUA-upphandlingar
- Framtagande av säkerhetsskyddsanalyser
- Framtagande av kontinuitetsplaner
- Löpande arbete med nödavfallsplan och nödvattenplan
- Säkerhetsprövning – Medarbetare, entreprenörer
- Riskbedömning nya system
- Efterlevandekontroll av lagstiftning, bl.a. NIS-direktiv
- Krisledningsstab, dokumentation och övning
- Utbildning av medarbetare

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kunskap om säkerhetsskyddslagen och flerårig relevant arbetslivserfarenhet. God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska är nödvändigt.

Det är meriterande om du sedan tidigare har arbetat inom VA och/eller avfall. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett prestigelöst förhållningssätt, är förtroendeingivande och utåtriktad. Du är en självgående och strukturerad person med en vilja att driva, utveckla och påverka.

Körkort B erfordras.

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Vakansen kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Kontakt
Daniel Pålsson Wargren, avdelningschef. tfn: 0410-73 38 01

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2023-05-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Kriminalvårdare till Häktet Trelleborg

Ansök    Aug 4    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trellebor... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

ARBETSUPPGIFTER
Den här annonsen är för dig som vill arbeta som kriminalvårdare på häktet i Trelleborg. Annonsen avser tio tjänster.

Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

Att arbeta på häkte innebär fokus på omvårdnad och säkerhet och är ett jobb med tydliga rutiner. En del människor sitter häktade länge och träffar bara sin advokat och de som jobbar vid häktet. Det ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

Tjänsten avser ett vikariat på 6 månader med start under hösten, möjlighet till förlängning finns.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.
Häktet Trelleborg utför sina egna transporter till andra aktörer, detta medför att körkort och en god körvana är viktigt för tjänsten.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning.
• Fullständig gymnasiekompetens eller annan utbildning i kombination med arbete som Kriminalvården finner relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Därför gör vi en säkerhetskontroll innan vi beslutar om du får anställning hos oss. Vissa tjänster är placerade i säkerhetsklass och då gör vi en säkerhetsprövning med registerkontroll innan vi fattar anställningsbeslut. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt. Det innebär att du kan komma att arbeta dagar, kvällar och helger.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Kriminalvårdare till Häktet Trelleborg, sommarvikariat

Ansök    Apr 14    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om Kriminalvården växer vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransport... Visa mer
Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

Kriminalvården växer vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet Trelleborg tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet har 34 platser.

Läs gärna mer på vår hemsida!ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort (manuell växel)

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Insatsledare Räddningstjänsten Trelleborg timanställning

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög ko... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. 

Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020. Tillsammans med våra fantastiska medarbetare finns det stora möjligheter att utvecklas och trivas i rollen som brandman på räddningstjänsten.

Den operativa styrkan har dygnstjänstgöring men även viss dagtidstjänstgöring kan förekomma.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som operativ insatsledare. Huvudfokus i tjänsten är larm och operativa övningar.

I tjänsten som insatsledare arbetar du operativt med yttre ledning och samverkar med ledningsfunktioner i Trelleborg, Vellinge och Skurups kommun. Insatsledaren ansvarar för samordning av enskilda räddningsenheters arbete och övergripande operativ ledning. I tjänsten ingår även att kunna fungera som skadeplatschef.  

Därefter arbetar du aktivt inom olika områden för att utveckla verksamheten samt stödja vår deltidsverksamhet. Arbetstid som inte omfattar larm eller övning ska läggas på att utveckla verksamheten i enlighet med tagna verksamhetsplaner på räddningstjänsten Trelleborg. 

Räddningstjänsten Trelleborg har höga ambitioner kring utbildning och övning varpå du behöver hålla dig á jour kring egen kompetensutveckling samt agera som övningsledare på nivå två larm.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten ska ha examen från SMO eller brandman heltid och du ska ha läst räddningsledare B eller motsvarande. 

Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och sätter lagandan högt.

Du ska som insatsledare vara ett autentiskt föredöme för professionen insatsledare på räddningstjänsten Trelleborg. 

Du ska kunna visa hög personlig omtanke samt att du ska kunna inspirera och motivera övrig personal inom verksamheten. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B körkort är ett krav.

Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.

Arbetstid/varaktighet 
Timanställning 

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2023-04-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Kriminalvårdare till Häktet Trelleborg, sommarvikariat

Ansök    Maj 3    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om Kriminalvården växer vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransport... Visa mer
Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

Kriminalvården växer vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet Trelleborg tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet har 34 platser.

Läs gärna mer på vår hemsida!ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort (manuell växel)

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Kriminalvårdare anstalten Tygelsjö, sommarvikariat

Ansök    Jan 27    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Verksamhetsområdet (VO) Tygelsjö består av anstalten Tygelsjö med 101 platser för män och anstalten Ringsjön med 40 platser för kvin... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Verksamhetsområdet (VO) Tygelsjö består av anstalten Tygelsjö med 101 platser för män och anstalten Ringsjön med 40 platser för kvinnor i säkerhetsklass 3, som leds av en anstaltschef tillsammans med tre kriminalvårdsinspektörer. På båda anstalterna bedrivs ett stort verkställighetsplanerings och utredningsarbete, samtidigt som det på båda anstalterna bedrivs värdefull sysselsättning som exempelvis en handelsträdgård, snickeri med pallkragetillverkning, mekanisk verkstad, förpackning, kök- och matlagning, lärcentrum samt annan strukturerad verksamhet.

Vill du veta mer? Hör vad våra medarbetare tycker om att arbeta inom Kriminalvården:
https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/sommarjobb/

Läs mer om anstalten Tygelsjös verksamhet på vår hemsida:
https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/anstalt/tygelsjo/#verksamhet

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienter. Att arbeta på anstalt är omväxlande: omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete blandas med frigivningsplanering samt samtals- och motivationsarbete.


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/sommarjobb/

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Brandingenjör / Brandinspektör

Ansök    Mar 3    Trelleborgs kommun    Brandingenjör
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög ko... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare.

Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom det skadeförebyggande området. Fokus i tjänsten kommer att vara tillsyn enligt Lagen om skydd mot olyckor.

Du kommer även att arbeta med andra arbetsuppgifter beroende på din bakgrund, ditt intresse och organisationens behov. Andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella är inom bygg- och planprocessen, tillståndshandläggning av brandfarlig och explosiv vara, olycksutredning och sotningsfrågor.

Om du har behörighet att verka som räddningsledare så kan vi eventuellt erbjuda möjlighet till operativ tjänstgöring i framtiden.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten kan vara brandingenjör, brandinspektör eller ha annan relevant erfarenhet av byggnadstekniskt brandskydd. B-körkort är ett krav. Vi förväntar oss att du har god administrativ förmåga, hög social kompetens samt att du är skicklig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Eftersom du kommer att arbeta med myndighetsutövning förväntar vi oss även att du agerar med hög integritet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2023-04-02 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Badvärd

Ansök    Jan 23    Trelleborgs kommun    Badmästare
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På Badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning. Det finns även ett Friluftsbad i Anderslöv, som har öppet under sommaren, med en 25-metersbassäng och en barnbassäng.

Arbetsgruppen består av 9 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs Badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek i den fartfyllda vattenrutschbanan.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning förekommer. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Under sommarmånaderna förekommer arbetspass även på Friluftsbadet i Anderslöv.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup. Innan anställning kan ske, ska erforderliga test utföras.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service.

Det är meriterande om du har badbevakning- och/eller simlärarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
2023-03-06 eller enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2023-02-12 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Jan 18    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltni... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Du ingår i en arbetsgrupp med sex trygghetsvärdar. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta eller avvisa personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg och erfarenhet av arbete med människor, gärna inom trygghet, säkerhet, socialt arbete eller liknande. Även högre utbildning, för inom tjänsten relevant område är meriterande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort i minst fem år, med god körvana.

Som sökande till tjänsten ska du kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Säkerhetsprövningsintervju samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
100%, heltid - vikariat till och med juni 2023, med ev. möjlighet till förlängning

Tillträde
2023-03-01 eller enligt överenskommelse  

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, telefon: 0729-76 50 02

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2022-02-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman - deltid

Ansök    Jan 20    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem olika avd... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fem olika avdelningar; Planavdelningen, Bygglovsavdelningen, Geodataavdelningen, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Det ingår dock inte i tjänsten som deltidsbrandman. Under år 2020 flyttade räddningstjänsten i Trelleborg till en helt nybyggd brandstation vilket bland annat ger dig möjlighet att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Trelleborg kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänt rullbandstest, vilket Räddningstjänsten i Trelleborg kan hjälpa dig med. I rekryteringsprocessen ingår också anställningstester såsom simprov innehållande livräddningsmoment, höjdtest på 30 meter, fobitest med andningsapparat och arbetsprov.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av Grib 2, utbildningen avslutas med internutbildning på två veckor. Under tiden utbildningen sker får du ersättning enligt avtal.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Trelleborg inom fem minuter från larmet. Det innebär att du är boende inom ett upptagningsområde med mindre än 5 minuters inställelsetid till brandstationen, Västra Ringvägen 112, 231 56 Trelleborg.

Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. 

Arbetet kan innehålla arbetspass med högt tempo och krävande arbetsinsats som gör att vi söker dig som är trygg i dig själv och en god lagspelare.
Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, beredskapstjänstgöring var fjärde vecka.
För tjänsten tillämpas provanställning 6 månader.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson
Christer Lindell, platschef, E:post [email protected]

Facklig representant: www.trelleborg.se/facket

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2023-02-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Jan 18    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltni... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Du ingår i en arbetsgrupp med sex trygghetsvärdar. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg och erfarenhet av arbete med människor, gärna inom trygghet, säkerhet, socialt arbete eller liknande. Även högre utbildning, för inom tjänsten relevant område är meriterande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort i minst fem år, med god körvana.

Som sökande till tjänsten ska du kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Säkerhetsprövningsintervju samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, telefon: 0729-76 50 02

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2022-02-01 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Grundutbildad kriminalvårdare för nattjänstgöring till Häktet Trelleborg

Ansök    Jan 13    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trellebor... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#omARBETSUPPGIFTER
Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

Att arbeta på ett häkte innebär fokus på omvårdnad och säkerhet. Det är ett jobb med tydliga rutiner. En del människor sitter häktade länge och träffar bara sin advokat och de som jobbar vid häktet. Det ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

Denna annons riktar sig till dig som har en godkänd kriminalvårdsutbildning. För utbildning äldre än 5 år krävs att du har aktuell kriminalvårdserfarenhet, vilket för oss innebär att du ska ha arbetat som kriminalvårdare i en sammanhängande period på minst 6 månader under de senaste 5 åren.

KVALIFIKATIONER
KRAV:
- B-körkort
körkort för manuellt växlat fordon
- Genomförd kriminalvårdsutbildning
Genomförd och godkänd kriminalvårdsutbildning
- Goda kunskaper att utrycka dig i svenska språket. Både i tal och skrift
- Arbetslivserfarenhet
Arbetslivserfarenhet från kriminalvården

MERITERANDE:
- Erfarenhet av nattarbete inom kriminalvården
- OC/batong


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Ställföreträdande Styrkechef Räddningstjänsten Trelleborg

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög ko... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Inom området finns åtta deltidsstationer samt en heltidsstation.
Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare.
Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020.

Vi söker nu 2 nya medarbetare till den operativa styrkan. 

Arbetsuppgifter
Som ställföreträdande styrkeledare arbetar du cirka 20–30 procent som styrkechef, sommartid mer. Du deltar i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst med underhåll av operativ utrustning och övningsverksamhet. Kommande arbete som räddningsdykare/ vattendykare. 

På räddningstjänsten Trelleborg ska chefer och ledare verka för ett utvecklande ledarskap.  Det ska bidra till att skapa ett engagerat, professionellt och stimulerande arbetsklimat för medarbetarna och verksamheten.

Chefer och ledare ska vara ett föredöme för räddningstjänsten genom att ställa höga krav på etik, moral och lojalitet.

Chefer och ledare skall visa personlig omtanke genom att bland annat hjälpa, handleda, och intressera sig för sina medarbetare. De ska även konfrontera med gott uppsåt till medarbetare än att tala kritiskt om medarbetaren med andra.

Chefer och ledare skall uppmuntra delaktighet och kreativitet med nya idéer.

Kvalifikationer
För tjänsten som brandman krävs i första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som har 2 års yrkeserfarenhet inom räddningstjänsten eller mer. 

Följande kompetenser är meriterande för tjänsten: 

Dykarcertifikat A40

Dykledare

Räddningsledare A

Tillsyn A

C- körkort.

 

Om du inte har kompetens så kommer du skickas till MSB:s skola för ledningskurs styrkeledare.

Om du är dykare kommer du skickas på dykarskolans kurs dykledare.

Intervjuer och tester kommer att genomförs på räddningstjänsten Trelleborg tillsammans med legitimerad psykolog. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/ tillsvidare

Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, med arbetsgivaren kan planera in dagtidstjänstgöring efter behov. 

Lön enligt avtal, tidigare år inom yrket tillgodoräknas vid lönesättning.  

Tillträde
Enligt överenskommelse. 

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontakt
Kontaktpersoner: Wictor Magnusson Broder:  [email protected]

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket 

Sista ansökningsdag
2022-11-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan. Provanställning kan komma att tillämpas.


Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Sommarvikarier till Häktet Malmö och Häktet Trelleborg

Ansök    Jan 16    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. ARBETSUPPGIFTER Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samh... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

Denna annons avser 20 platser till Häktet Malmö och fem platser till Häktet Trelleborg.

Läs gärna mer om våra verksamheter på vår hemsida:

https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/malmo/#verksamhet

https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/hakte/trelleborg/#verksamhet


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som KV bedömer relevant.
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort (manuell växel)

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. Vi tillämpar löpande urval.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Badvärd

Ansök    Okt 6    Trelleborgs kommun    Badmästare
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På Badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning. Det finns även ett Friluftsbad i Anderslöv, som har öppet under sommaren, med en 25-metersbassäng och en barnbassäng.

Arbetsgruppen består av 9 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs Badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek i den fartfyllda vattenrutschbanan.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning kan förekomma. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Under sommarmånaderna förekommer arbetspass även på Friluftsbadet i Anderslöv.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup. Innan anställning kan ske, ska erforderliga test utföras.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service.

Det är meriterande om du har badbevakning- och/eller simlärarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
2022-12-12 eller enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2022-11-06 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Port Operations Supervisor

Är du en stjärna på logistik och brinner för operativ verksamhet? Som Port Operations Supervisor kommer du ansvara för vår hamnverksamhet i Trelleborg. Ditt främsta fokus kommer riktas mot att planera för en säker lastning och lossning av frakt och passagerare på Stena Lines fartyg, både ur ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du kommer att vara en viktig kontaktpunkt där du för kommunikationen mellan kollegor och andra intressenter för att se till att al... Visa mer
Är du en stjärna på logistik och brinner för operativ verksamhet? Som Port Operations Supervisor kommer du ansvara för vår hamnverksamhet i Trelleborg. Ditt främsta fokus kommer riktas mot att planera för en säker lastning och lossning av frakt och passagerare på Stena Lines fartyg, både ur ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du kommer att vara en viktig kontaktpunkt där du för kommunikationen mellan kollegor och andra intressenter för att se till att all hamnverksamhet sköts på ett säkert och effektivt sätt samt i enlighet med hälso- och säkerhetslagstiftning och statliga säkerhetskrav.  

Några ansvarsområden:
- Upprätthålla, planera och utveckla Stena Lines dagliga hamnverksamhet i Trelleborg
- Dokumentera och följa upp Stena Lines förutbestämda hamnsäkerhetsföreskrifter
- Arbeta skadeförebyggande och se till att incidentutredningar genomförs
- Se till att våra kundområden är säkra och motsvarar våra gästers förväntningar

Vad vi kan erbjuda dig
På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Då detta är en ny roll hos oss på Stena Line i Trelleborg kommer du ha möjlighet till att forma ditt arbetssätt med mycket frihet under ansvar. Du kommer ha ett tätt samarbete med vår Port Manager tillika din chef och vår Duty Manager, som ansvarar för vår Check-in verksamhet samt besättningarna på våra fartyg och vår Fleet Operations avdelning. Kajpersonal och annan hamnverksamhet ligger hos en extern leverantör som du kommer att agera kravställare gentemot och säkerställa att Stena Lines operation och mål efterlevs. 

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Vi tror att du har en lång, gedigen tidigare erfarenhet inom transport, logistik, frakt, sjöfart eller likvärdigt. I ditt dagliga arbete är ingen arbetsuppgift för liten eller för stor, du är flexibel och med din erfarenhet och trygghet har du förmågan att ha en överskådlig blick över hela verksamheten. 

Vi tror också att du uppskattar och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, både kollegor och andra intressenter, externt som internt, som vi dagligen kommer i kontakt med.

Dina måsten:
- Tidigare erfarenhet inom transport, logistik och/eller frakt, gärna inom sjöfart
- B-körkort (andra maskinbehörigheter är meriterande)
- Kunskap om Farligt gods (minimum ADR/IMDG 1.3 behörighet)
- Kunskap om ISPS – PFSO erfarenhet är meriterandeIntresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, med placering i Trelleborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 2 oktober, 2022. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Mathias Sjölin, Port Manager på [email protected]. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, [email protected]

 

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line

Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 4300 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande. Visa mindre

Samordnare inom säkerhetsskydd

Ansök    Sep 29    Trelleborgs kommun    Säkerhetsingenjör
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Säkerhetsenheten i Trelleborgs kommun kännetecknas av... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Säkerhetsenheten i Trelleborgs kommun kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Ett samverkansavtal har slutits gällande krisberedskapsarbetet för Trelleborg, Vellinge och Skurups kommun vilket innebär att allt arbetet sköts via säkerhetsenheten i Trelleborg. Vi är ett drivande och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. Vi kommer nu att utöka teamet med ytterligare en medarbetare som kommer ha ansvar för arbetet med säkerhetsskydd i kommunkoncernen för Trelleborgs kommun.

Arbetsuppgifter
Som samordnare inom säkerhetsskydd kommer du ha ansvar för allt arbete som rör lagstiftning kopplat till området. Här ingår således arbete med analyser, informationssäkerhet, personalsäkerhet och fysisk säkerhet för berörda verksamheter. Vidare kommer du även arbeta med krisberedskap och civilt försvar för och med identifierade verksamheter för hela kommunkoncernen. Du kommer även att komma i kontakt med NIS-direktivet för berörda verksamheter. 

Då detta är en ny tjänst på enheten kan det innebära att en del arbetsuppgifter kan behöva omfördelas varför det kommer ställas höga krav på flexibilitet, nytänkande och initiativtagande.

Kvalifikationer
Vi söker dig med för arbetsrollen relevant högskoleexamen, gärna inom risk- och säkerhetsområdet eller annan likvärdig utbildning. Flerårig erfarenhet av kommunal verksamhet och/eller politiskt styrda organisationer är meriterande.

Rollen som samordnare för dessa frågor kommer att vara varierande, vilket kräver att du snabbt kan anpassa dig till nya situationer och hantera dem på ett självständigt sätt. Du har en väl utvecklad förmåga att bygga relationer och samarbeta. Du ska kunna driva och utveckla ditt arbete självständigt, men också leda och delta i olika arbetsgrupper. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Personlig mognad och vilja att utvecklas och söka lösningar är egenskaper som värdesätts. Det tillkommer nya uppdrag hela tiden så det krävs att du har lätt att ställa om samt att kunna planera och prioritera din arbetstid.

Som person är du ansvarsfull och självgående, har ett brett perspektiv på frågor och visar omdöme i beslutsfattande och agerande. Du är stabil och relationsskapande och blir lätt en referenspunkt för andra genom att du skapar engagemang och delaktighet. Du har ett gott bemötande och stor servicekänsla.

För tjänsten krävs B körkort.

Då du i tjänsten kommer att arbeta med säkerhetsskydd krävs det att du är svensk medborgare. Registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Med anledning av området som du arbetar inom, kommer vi inte att erbjuda arbete på distans/hybrid arbetsplats.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare 

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Frågor kring tjänstens innehåll, kontakta rekryterande chef: Malin Ekblad, enhetschef Säkerhet, telefonnummer 0410-73 33 55.

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2022-10-16 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Timvikarier Häktet Trelleborg

Ansök    Aug 22    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trellebor... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

ARBETSUPPGIFTER
Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

Att arbeta på häkte innebär fokus på omvårdnad och säkerhet. Det är ett jobb med tydliga rutiner. En del människor sitter häktade länge och träffar bara sin advokat och de som jobbar vid häktet. Det ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort för manuell växlad bil

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Därför gör vi en säkerhetskontroll innan vi beslutar om du får anställning hos oss. Vissa tjänster är placerade i säkerhetsklass och då gör vi en säkerhetsprövning med registerkontroll innan vi fattar anställningsbeslut. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt. Det innebär att du kommer att arbeta dagar, kvällar och helger. Vissa scheman innebär arbete på nätter.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Port Operations Supervisor

Är du en stjärna på logistik och brinner för operativ verksamhet? Som Port Operations Supervisor kommer du ansvara för vår hamnverksamhet i Trelleborg. Ditt främsta fokus kommer riktas mot att planera för en säker lastning och lossning av frakt och passagerare på Stena Lines fartyg, både ur ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du kommer att vara en viktig kontaktpunkt där du för kommunikationen mellan kollegor och andra intressenter för att se till att al... Visa mer
Är du en stjärna på logistik och brinner för operativ verksamhet? Som Port Operations Supervisor kommer du ansvara för vår hamnverksamhet i Trelleborg. Ditt främsta fokus kommer riktas mot att planera för en säker lastning och lossning av frakt och passagerare på Stena Lines fartyg, både ur ett kort- och långsiktigt perspektiv. Du kommer att vara en viktig kontaktpunkt där du för kommunikationen mellan kollegor och andra intressenter för att se till att all hamnverksamhet sköts på ett säkert och effektivt sätt samt i enlighet med hälso- och säkerhetslagstiftning och statliga säkerhetskrav.  

Några ansvarsområden:
- Upprätthålla, planera och utveckla Stena Lines dagliga hamnverksamhet i Trelleborg
- Dokumentera och följa upp Stena Lines förutbestämda hamnsäkerhetsföreskrifter
- Arbeta skadeförebyggande och se till att incidentutredningar genomförs
- Se till att våra kundområden är säkra och motsvarar våra gästers förväntningar

Vad vi kan erbjuda dig
På Stena Line har vi en vision om att allt hänger ihop. Genom att sammanföra människor och varor möjliggör vi tillväxt för både företag och samhället. Vi befinner oss just nu på en spännande resa som drivs av teknik och nya digitala vanor, vilket utvecklar vår verksamhet och skapar värde för våra kunder. 

Då detta är en ny roll hos oss på Stena Line i Trelleborg kommer du ha möjlighet till att forma ditt arbetssätt med mycket frihet under ansvar. Du kommer ha ett tätt samarbete med vår Port Manager tillika din chef och vår Duty Manager, som ansvarar för vår Check-in verksamhet samt besättningarna på våra fartyg och vår Fleet Operations avdelning. Kajpersonal och annan hamnverksamhet ligger hos en extern leverantör som du kommer att agera kravställare gentemot och säkerställa att Stena Lines operation och mål efterlevs. 

Vem är du?
Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Vi tror att du har en lång, gedigen tidigare erfarenhet inom transport, logistik, frakt, sjöfart eller likvärdigt. I ditt dagliga arbete är ingen arbetsuppgift för liten eller för stor, du är flexibel och med din erfarenhet och trygghet har du förmågan att ha en överskådlig blick över hela verksamheten. 

Vi tror också att du uppskattar och har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, både kollegor och andra intressenter, externt som internt, som vi dagligen kommer i kontakt med.

Dina måsten:
- Tidigare erfarenhet inom transport, logistik och/eller frakt, gärna inom sjöfart
- B-körkort (andra maskinbehörigheter är meriterande)
- Kunskap om Farligt gods (minimum ADR/IMDG 1.3 behörighet)
- Kunskap om ISPS – PFSO erfarenhet är meriterandeIntresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, med placering i Trelleborg. Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men dock senast 25 september, 2022. Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Vi har kollektivavtal med bland annat Unionen som du kan kontakta för mer information.

Om du har några frågor angående tjänsten får du gärna kontakta Mathias Sjölin, Port Manager på [email protected]. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Hanna Gustavsson, Talent Acquisition Partner, [email protected]

 

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stena Line

Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 4300 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss!

 

Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande. Visa mindre

Besiktningstekniker till vår station i Trelleborg

Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt? Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. ARBETSUPPGIFTER Du le... Visa mer
Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt?
Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet.

ARBETSUPPGIFTER

Du levererar Besiktas tjänster på ett sätt som uppfyller eller överträffar våra kunders förväntningar vad gäller bemötande, kvalitet på arbetet och information/administration i samband med vår service. Som besiktningstekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att besikta fordon, ta emot kunder och erbjuda våra tilläggstjänster på stationen. Du behöver inte ha erfarenhet av att besikta fordon sedan tidigare, även om det är meriterande, Besikta Bilprovning tillhandahåller den grundläggande utbildning du behöver för att certifieras och lyckas i tjänsten.
VEM ÄR DU?
Du förstår vikten av god kundservice och har erfarenhet av någon typ av arbete med direkt kundkontakt. För oss är det viktigt att du tycker om att ta hand om kunder, arbeta praktiskt och har ett tekniskt intresse. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmåga att skapa långsiktiga kundrelationer.

Du är flexibel och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är ansvarsfull och ser utmaningar som ett naturligt steg i karriären. Du är socialt utåtriktad, har samarbetsförmåga samtidigt som du har modet att fatta egna beslut och kan även arbeta under tidspress. Du har lätt för att ta till dig nya instruktioner. För att lyckas i jobbet behöver du vara serviceinriktad, noggrann, självständig och ha grundläggande datakunskaper för att kunna navigera dig i våra system och handböcker. Ditt främsta arbetsverktyg är en handdator, i vilken du registrerar hela besiktningen.

KVALIFIKATIONER

- God förmåga att uttala sig i såväl tal som skrift på svenska
- Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
- God fordonskunskap
- Data- och mobilvana
- B körkort (manuell)

MERITERANDE

- Arbetslivserfarenhet av sälj och/eller service
- Fordonsteknisk bakgrund
- Arbetslivserfarenhet från liknande bransch

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning samt individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande, tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Arbetstid varierar över veckan och innefattar kvällar och helger samt arbete på andra stationer.

SÖKANDE Vi ser gärna sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder. Det är avgörande för oss är att du delar vår grundläggande värdering GAS - Glädje, ansvar och stolthet i arbetet med kollegor och i mötet mot våra kunder.

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning. Visa mindre

Brandman - deltid

Ansök    Jul 18    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika av... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till en attraktiv arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika avdelningar; Planavdelningen, Avdelningen Bygg, mät & karta, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Det ingår dock inte i tjänsten som deltidsbrandman. Under år 2020 flyttade räddningstjänsten i Trelleborg till en helt nybyggd brandstation vilket bland annat ger dig möjlighet att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Anderslöv kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänt rullbandstest, vilket Räddningstjänsten i Trelleborg kan hjälpa dig med. I rekryteringsprocessen ingår också anställningstester såsom simprov innehållande livräddningsmoment, höjdtest på 30 meter, fobitest med andningsapparat och arbetsprov.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av internutbildning som Räddningstjänsten i Trelleborg tillhandahåller under två veckor. Du avslutar utbildningen genom att delta på MSBs skola för utförande av Grib 2. Under tiden utbildningen sker får du ersättning enligt avtal.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Anderslöv inom fem minuter från larmet. Det innebär att du är boende inom ett upptagningsområde med mindre än 5 minuters inställelsetid till brandstationen, Regeringsgatan 2-4 i Anderslöv.

Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. 

Arbetet kan innehålla arbetspass med högt tempo och krävande arbetsinsats som gör att vi söker dig som är trygg i dig själv och en god lagspelare.
Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, beredskapstjänstgöring var tredje vecka.
För tjänsten tillämpas provanställning 6 månader.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson
Mats Pettersson, platschef, E:post [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2022-10-21 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Visa mindre

Timvikarier Häktet Trelleborg

Ansök    Maj 20    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trellebor... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

Häktet Trelleborg tar främst emot häktade med restriktioner. Vi är Sveriges sydligaste häkte med 33 platser. Häktet ligger centralt placerat i Trelleborg med goda möjligheter till kommunikation med tåg och buss.

ARBETSUPPGIFTER
Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

Att arbeta på häkte innebär fokus på omvårdnad och säkerhet och är ett jobb med tydliga rutiner. En del människor sitter häktade länge och träffar bara sin advokat och de som jobbar vid häktet. Det ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort för manuell växlad bil

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Därför gör vi en säkerhetskontroll innan vi beslutar om du får anställning hos oss. Vissa tjänster är placerade i säkerhetsklass och då gör vi en säkerhetsprövning med registerkontroll innan vi fattar anställningsbeslut. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt. Det innebär att du kommer att arbeta dagar, kvällar och helger. Vissa scheman innebär arbete på nätter.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Jun 1    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvalt... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Du ingår i en arbetsgrupp med sex trygghetsvärdar. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg och erfarenhet av arbete med människor, gärna inom trygghet, säkerhet, socialt arbete eller liknande. Även högre utbildning, för inom tjänsten relevant område är meriterande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort i minst fem år, med god körvana.

Som sökande till tjänsten ska du kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Säkerhetsprövningsintervju samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde
2022-10-03 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, telefon: 0729-76 50 02

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2022-07-03 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman Räddningstjänsten Trelleborg

Ansök    Apr 26    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Inom området finns åtta stycken deltidsstationer samt en heltidsstation.
Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare.
Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020.

Vi söker nu 2 nya medarbetare till den operativa styrkan. 

Arbetsuppgifter
Som brandman deltar du i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst med underhåll av operativ utrustning och övningsverksamhet. Kommande arbete som räddningsdykare/ vattendykare. 

I 50/50 tjänsten arbetar du med extern utbildning 50%. Detta innebär att du främst under dessa arbetspass utbildar personer i tex brandkunskap, hjärt-lungräddning och heta arbeten samt tillsynsverksamhet.

De två tjänsterna skiljer sig åt genom att den ena är 100% operativ tjänstgöring och den andra är 50% operativ tjänstgöring och 50% extern utbildning och eller tillsyn.

Kvalifikationer
För tjänsten som brandman krävs i första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande.

Vi söker dig som har 2 års yrkeserfarenhet inom räddningstjänsten eller mer.

Vi kommer att utbilda dig till räddningsdykare om du inte redan har certifikat för räddningsdykning, A40.  

Följande kompetenser är meriterande för tjänsten: Dykarcertifikat A40 , Dykledare , Räddningsledare A , Tillsyn A, Instruktör HLR, Instruktör heta arbeten och C- körkort.

B-körkort är ett krav.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Testdag för fysiska tester sker den 7 juni 08:00 . Testdagen börjar i simhallen. 300m frisim (crawl) utan simglasögon, livräddningsmoment, undervattenshinderbana, vattenfys.

Eftermiddagen förutsätter godkänd förmiddag och består sedan av arbetsrelaterad bana och praktiska moment. 

Vi genomför därefter intervjuer för de som går vidare från de fysiska testerna med godkänt resultat. 

Intervjuer kommer att ske 7 juni alternativt 8 juni.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/ tillsvidare

Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring. Som tidigare påtalat skiljer det tjänsterna åt.

Lön enligt avtal, tidigare år inom yrket tillgodoräknas vid lönesättning.  

Vi söker även personal som vill arbeta i vår personalpool som timanställd. 

Tillträde
1 september 2022 eller enligt överenskommelse. 

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontakt
Kontaktpersoner: Wictor Magnusson Broder:  mailto:[email protected]

Fredrik Gullberg [email protected]   

Fackliga kontakter: http://www.trelleborg.se/facket 

Sista ansökningsdag
2022-05-26  via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Meddela i ansökan vilken/vilka tjänster du söker. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan.


Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Servicetekniker/montör

Ansök    Mar 31    Emploid AB    Brandtekniker
Om företaget Företaget arbetar med service och montage av diverse olika tekniska produkter. Rollen inleds med en utbildning i deras produkter för att man ska få en god introduktion. Mer information om kundföretaget kommer senare i processen. Tjänsten är inledningsvis ett konsultuppdrag med goda chanser att bli överrekryterad av kundföretaget. Om tjänsten I rollen som servicetekniker arbetar du med service, montage och underhållsarbete ute hos olika kunder.... Visa mer
Om företaget
Företaget arbetar med service och montage av diverse olika tekniska produkter. Rollen inleds med en utbildning i deras produkter för att man ska få en god introduktion. Mer information om kundföretaget kommer senare i processen. Tjänsten är inledningsvis ett konsultuppdrag med goda chanser att bli överrekryterad av kundföretaget.
Om tjänsten
I rollen som servicetekniker arbetar du med service, montage och underhållsarbete ute hos olika kunder. Det rör sig om en variation av fastigheter och lokaler och i rollen så har du även daglig kontakt med kunder där du ger teknisk rådgivning och rekommendationer utifrån behov. Din chef och företagets lokaler är i Trelleborg och arbetet utgår ifrån företagets lokaler där du hämtar din servicebil vid starten av dagen. Mer konkret innebär rollen:
· Löpande service och underhållsarbete ute hos olika kunder
· Montagearbete där du arbetar med olika verktyg
· Kunddialog där du ger rådgivning utifrån behov
Kompetenskrav
För att vara aktuell för denna tjänst ska du ha ett stort driv och en vilja att lära dig mer. Du behöver även ha:
· Avslutad gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning så som mekanik, industri, fordon, bygg eller motsvarande
· Tidigare erfarenhet som tekniker, montör, operatör eller liknande erfarenhet är meriterande men inget krav
· God verktygsvana
· Goda kunskaper i svenska och engelska
· B-Körkort
Vi söker dig som är lösningsorienterad, tekniskt intresserad och har förmågan att självständigt planera och driva ditt eget arbete framåt. Du är utåtriktad med en affärsförståelse där du ger kunden rätt rådgivning utifrån behov. Du är även ödmjuk och mån om att ha ett gott samarbete med dina kollegor och kunder. I rollen som servicetekniker är du ansiktet utåt för företaget och därför lägger vi stor vikt vid din person och vid dina serviceegenskaper.
Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Trelleborg
Arbetstider: 7–16
Lön: Enligt kollektivavtal
Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.
Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.
Välkommen med din ansökan!
Sökord: Servicetekniker, tekniker, el, mekanik, teknik, montör, Trelleborg, servicebil, verktyg Visa mindre

Vakthavande befäl till H Trelleborg

Ansök    Mar 24    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trellebor... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

Häktet Trelleborg ingår i Verksamhetsområde Malmö Häkte. Upptagningsområdet för Häktet Trelleborg är i huvudsak Trelleborg, Ystad och Lund. I dagsläget har Häktet Trelleborg 34 platser. Häktet öppnade 1985 och är Sveriges sydligast placerade häkte. Häktet är väl placerat med närhet till samtliga större orter i Skåne.

ARBETSUPPGIFTER
Som vakthavande befäl ska du i samråd med kriminalvårdsinspektörerna operativt leda och fördela dagliga arbetsuppgifter. Vakthavande befäl företräder arbetsgivaren och är en garanti för att chefslinjen bibehålls hela vägen ut till samtlig personal. För att lösa arbetsuppgifterna krävs ett bra och nära samarbete med samtliga befattningar inom verksamhetsområdet. Vakthavande befäl finns i tjänst dygnet runt och är utanför kontorstid den lokalt högsta operativa beslutsfattaren. Arbetet är varierande och håller många gånger ett högt tempo. Som vakthavande befäl på häktet Malmö förankrar du tagna beslut, kommunicerar rakt och tydligt och bidrar till en trygg och effektiv arbetsmiljö. I rollen ingår även att stötta och leda personal på ett positivt och utvecklande sätt.

Några av de arbetsuppgifter befattningen innefattar är att följa upp det dagliga säkerhetsarbetet och dess rutiner för att bibehålla en hög dynamisk säkerhetsprofil samt vidta åtgärder vid behov. Vakthavande befäl arbetar också löpande med att bedöma behovet av bemanning och ansvarar för personalrangeringen utanför kontorstid. Vakthavande befäl har också ett särskilt operativt ansvar vid incidenter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är strukturerad och stabil, men samtidigt har förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt yrkesutövande uppvisar du ett gott omdöme och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att överblicka och se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. I rollen som vakthavande befäl uppträder du professionellt i samarbetet med interna och externa myndighetskontakter.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Som vakthavande befäl har du en viktig roll i verksamheten och mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Godkänd grundutbildning från Kriminalvården
• Kriminalvårdens interna vakthavande befälsutbildning
• Arbetat som vakthavande befäl i Kriminalvården
• Flerårig erfarenhet av arbete inom myndigheten.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
• God administrativ förmåga och vana att arbeta i Kriminalvårdens administrativa program
• B-körkort

Meriterande:
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Utbildning i OC och batong.
• Konflikthanteringsinstruktör inom Kriminalvården

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Badvärd

Ansök    Mar 2    Trelleborgs kommun    Badmästare
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet til... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På Badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning. Det finns även ett Friluftsbad i Anderslöv, som har öppet under sommaren, med en 25-metersbassäng och en barnbassäng.

Arbetsgruppen består av 9 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs Badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek i den fartfyllda vattenrutschbanan.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning kan förekomma. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Under sommarmånaderna förekommer arbetspass även på Friluftsbadet i Anderslöv.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup. Innan anställning kan ske, ska erforderliga test utföras.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service.

Det är meriterande om du har badbevakning- och/eller simlärarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
Snarast, enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2022-03-13 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Jan 27    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvalt... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Du ingår i en arbetsgrupp med sex trygghetsvärdar och en servicevärd. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg. Har du även högre utbildning, för inom tjänsten relevant område, är det meriterande. Vi vill också att du har erfarenhet av säkerhetsarbete, arbete med människor eller liknande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort i minst fem år, med god körvana.

Som sökande till tjänsten ska du kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Säkerhetsprövningsintervju samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidareanställning.

Tillträde
2022-04-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, telefon: 0729-76 50 02

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2022-02-13 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Energiingenjör

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir l... Visa mer
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är 2 800 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.

Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!


Vad ska du göra?
Som energiingenjör deltar du i hela säljprocessen, implementering och uppföljning av energioptimeringsavtal samt projektledning av installationsentreprenader. Du upprättar energibesparingskalkyler och förfrågningsunderlag för kund samt utför upphandlingar och kvalitetsuppföljning. Du är drivande i säljarbetet av energi- och miljöprojekt till befintliga och nya kunder. Rollen innebär ansvar för utveckling av nya lösningar och arbetssätt avseende energi- och miljötjänster samt omvärldsbevakning inom respektive inriktning.

Som en del av förvaltningen/Riksbyggen kommer du vara ledamot i några av våra andelsägande bostadsrättsföreningars styrelser där du bidrar med kompetens, kunnande och kontinuitet i styrelsearbetet. Många av våra kunder har sina styrelsemöten på kvällstid, vilket medför att det förekommer arbete på kvällen. Detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid.

Vem är du?
Vi söker dig som har en utbildning på högskola inom fastighets-, energi-, drift, VVS- eller byggteknik. Teknisk yrkesinriktad gymnasieutbildning i kombination med gedigen erfarenhet från liknande arbete kan motsvara högskoleutbildning. Erfarenhet från fastighetsdrift, installationsservice och/eller energioptimering av fastigheter är ett krav. Du bör även besitta erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av digitala styr- och övervakningssystem. Att kunna göra beräkningar och presentera ekonomiska kalkyler för olika åtgärdsförslag ingår i rollen.

Vidare vill vi att du känner en utmaning i att utveckla energiaffären tillsammans med kunden utifrån deras behov. Du är intresserad av kundkontakter och har förmåga att se och möta våra kunders behov. Det är viktigt att du är social och kan skapa en öppen och förtroendefull dialog samt kunna förmedla tekniska problem och lösningar på ett enkelt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Certifierad energiexpert är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Trelleborg men arbete även på andra orter inom marknadsområdet kan förekomma.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Riksbyggen tillämpar provanställning.

Din ansökan skickar du till oss via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 2022-02-11. Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sist ansökningsdatum, så ansök redan idag!

Vid frågor kontakta leveranschef Eva Strandberg, [email protected]
Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Vill du precis som vi, vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer tillsammans och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Vill du även ha möjlighet att ansvara för din egen tid, så att du kan skapa balans i vardagen och få ihop livspusslet. Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen att jobba för en gemensam framtid. Både för dig och samhället. Välkommen till oss på Riksbyggen.

Se gärna vår film om hur det är att jobba hos oss!

https://youtu.be/6M4j33Szq3w Visa mindre

Trygghetsvärd- timanställning

Ansök    Jan 14    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör kultur- och fritidsförvalt... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Arbetsgruppen består av sex trygghetsvärdar. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
Arbetet kräver att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg. Har du även högre utbildning, för inom arbetet relevant område, är det meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsarbete, arbete med människor eller liknande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom inom Trelleborgs kommun.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort i minst fem år, med god körvana.

Säkerhetsprövning nivå 3 samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
Timanställning, vid behov.

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, telefon: 0729-76 50 02

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2022-02-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman - deltid

Ansök    Jan 27    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika avdelningar; Planavdelningen, Avdelningen Bygg Mät & Karta, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Det ingår dock inte i tjänsten som deltidsbrandman. Under år 2020 flyttade räddningstjänsten i Trelleborg till en helt nybyggd brandstation vilket bland annat ger dig möjlighet att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Trelleborg kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänt rullbandstest, vilket Räddningstjänsten i Trelleborg kan hjälpa dig med. I rekryteringsprocessen ingår också anställningstester såsom simprov innehållande livräddningsmoment, höjdtest på 30 meter, fobitest med andningsapparat och arbetsprov.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av internutbildning som Räddningstjänsten i Trelleborg tillhandahåller under två veckor. Du avslutar utbildningen genom att delta på MSBs skola för utförande av Grib 2. Under tiden utbildningen sker får du ersättning enligt avtal.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Trelleborg inom fem minuter från larmet. Det innebär att du är boende inom ett upptagningsområde med mindre än 5 minuters inställelsetid till brandstationen, Västra Ringvägen 112 i Trelleborg.

Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. 

Arbetet kan innehålla arbetspass med högt tempo och krävande arbetsinsats som gör att vi söker dig som är trygg i dig själv och en god lagspelare.
Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, beredskapstjänstgöring var fjärde vecka.
För tjänsten tillämpas provanställning 6 månader.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson
Christer Lindell, platschef, E:post [email protected]
Facklig företrädare; nås via kommunens växel 0410- 73 30 00.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2022-02-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Visa mindre

Kriminalvårdare till häktet Trelleborg, sommarvikariat

Ansök    Jan 24    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Häktet Trelleborg tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet har 33 platser. Läs mer om oss: https://www.kriminalvarden... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet Trelleborg tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet har 33 platser.
Läs mer om oss:
https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/sommarjobb/
https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/

ARBETSUPPGIFTER
Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.

Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort (Manuell växel)

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Läs om utbildningskrav:
https://www.kriminalvarden.se/jobba-hos-oss/yrkesroller/kriminalvardare/utbildningskrav-for-kriminalvardare/

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Badvärd

Ansök    Nov 25    Trelleborgs kommun    Badmästare
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet til... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På Badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning. Det finns även ett Friluftsbad i Anderslöv, som har öppet under sommaren, med en 25-metersbassäng och en barnbassäng.

Arbetsgruppen består av 9 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs Badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek i den fartfyllda vattenrutschbanan.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning kan förekomma. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Under sommarmånaderna förekommer arbetspass även på Friluftsbadet i Anderslöv.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup. Innan anställning kan ske, ska erforderliga test utföras.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service.

Det är meriterande om du har badbevakning- och/eller simlärarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
Snarast, enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2021-12-19 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandingenjör

Ansök    Sep 20    Trelleborgs kommun    Brandingenjör
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare.

Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020.

Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta inom det skadeförebyggande området. Fokus i tjänsten kommer att riktas mot tillsyn, byggprocess och tillståndshandläggning. Du kommer även att arbeta med andra arbetsuppgifter beroende på ditt intresse och organisationens behov. Det kommer också att bli aktuellt med operativ tjänstgöring.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten bör vara brandingenjör med MSB:s påbyggnadsutbildning (RUB). B-körkort är ett krav. Vi förväntar oss att du har god administrativ förmåga, hög social kompetens samt att du är skicklig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Eftersom du kommer att arbeta med myndighetsutövning förväntar vi oss även att du agerar med hög integritet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar aktivt med mångfald inom räddningstjänsten och eftersträvar en jämnare könsfördelning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2021-10-17 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Yttre Befäl

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Tillsammans med våra deltidsstationer i Vellinge kommun och Skurups kommun har vi cirka 100 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Inom området finns åtta stycken deltidsstationer samt en heltidsstation.

Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare.

Vi huserar i en modern brandstation med utmärkta faciliteter som invigdes hösten 2020.

Arbetsuppgifter
Vi söker ett yttre befäl. Arbetsuppgifterna omfattar både administration och operativa arbetsuppgifter. Detta innefattar bland annat samband, kommunikation samt IT-relaterade uppgifter.

Som Yttre befäl kommer du att leda räddningsinsatser vid olyckor eller andra akuta händelser. Yttre befälet stöttar 8 stationer i kommunerna Trelleborg, Vellinge och Skurup. 

 

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten bör ha genomgått kursen Räddningsledare B eller motsvarande. B-körkort är ett krav. Vi förväntar oss att du har god administrativ förmåga, hög social kompetens samt att du är skicklig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi arbetar aktivt med mångfald inom räddningstjänsten och eftersträvar en jämnare könsfördelning.

Arbetstid/varaktighet
Kombinerat dagtid och dygnstjänstgöring

Tillträde
Enligt överenskommelse.

 

Kontakt
Namn och telefonnummer: Per Holm 0410-73 33 47, 0708-81 73 47

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2021-11-30 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman Heltid Räddningstjänsten Trelleborg

Ansök    Jul 12    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal.

Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Totalt är vi cirka 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och åtta RIB stationer samt administration. Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna.         

Under år 2020 flyttade räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.  

Vi söker nu nya medarbetare till den operativa styrkan.

Arbetsuppgifter
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare.

Kvalifikationer
Du har i första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande.
Vi ser gärna sökande från SMO klasser som idag är studerande termin fyra.

Du skall vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2019:3. Intyget ska vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h.

Vid synfel: Synskärpa 0,7 monokulärt utan korrektionsglas alt 0,8 med korrektionsglas.

B-körkort är ett krav.

För anställning krävs att du efter vår bedömning kan bli godkänd vattendykare, räddningsdykare.

Du kommer att skickas på räddningsdykarutbildning i Stockholm där godkänt resultat krävs för vidare tjänstgöring.

Meriterande är erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat A-40 räddningsdykning, C-körkort, tillsyn A, erfarenhet som brandingenjör, erfarenhet räddningsledning A och B.

Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv.

Mer information angående tester skickas till dig efter att vi mottagit din ansökan.

Arbetstid/varaktighet
Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring, 80/20.

Heltid/tillsvidare.

Kontakt
Per Holm: [email protected]

Wictor M Broder: [email protected]

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
Vi vill ha din ansökan senast 2021-09-12 via platsbanken, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman heltid med yrkeserfarenhet Räddningstänsten Trelleborg

Ansök    Jul 12    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal.

Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Totalt är vi cirka 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och åtta RIB stationer samt administration.        
Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna.         
Under år 2020 flyttade räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.  

Vi söker nu nya medarbetare till den den operativa styrkan.

Arbetsuppgifter
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare.

Kvalifikationer
Du har i första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande.

Vi söker dig som har 4 års yrkeserfarenhet eller mer. Har du dykarcertifikat A40 är det meriterande. Vi kommer annars att utbilda dig till räddningsdykare om du inte redan har certifikat för räddningsdykning, A40.

Genomförd räddningsdykarutbildning med godkänt resultat är ett krav för att arbeta på räddningstjänsten Trelleborg

C-körkort är ett krav.

Arbetstid/varaktighet
Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring. Heltid/tillsvidare.

Lön enligt avtal, tidigare år inom yrket tillgodoräknas vid lönesättning.

Kontakt
[email protected] 

[email protected]

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
Vi vill ha din ansökan senast 2021-09-12 via platsbanken, ej via brev eller e-post.

Vi genomför intervju efter överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Badvärd

Ansök    Jun 10    Trelleborgs kommun    Badmästare
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet til... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På Badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning. Det finns även ett Friluftsbad i Anderslöv, som har öppet under sommaren, med en 25-metersbassäng och en barnbassäng.

Arbetsgruppen består av 10 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs Badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek i den fartfyllda vattenrutschbanan.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning kan förekomma. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Under sommarmånaderna förekommer arbetspass även på Friluftsbadet i Anderslöv.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup. Innan anställning kan ske, ska erforderliga test utföras.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service.

Det är meriterande om du har badbevakning-, simlärar-, HLR-utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
2021-09-01, eller enligt överenskommelse.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2021-06-27 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Maj 18    Trelleborgs kommun    Ordningsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Trygghetsenheten tillhör kultur- och fritidsförvalt... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Trygghetsenheten tillhör kultur- och fritidsförvaltningen och har hela kommunen som arbetsområde.

Vi skapar möjlighet till trygga möten med kultur, evenemang och idrott som gemensam nämnare. Vårt mål är att med stolthet och glädje skapa en aktiv och trygg vardag för våra invånare.

Vi är ett ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för Trelleborgs invånare.

Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande.

Vi erbjuder ett omväxlande och socialt arbete. Du ingår i en arbetsgrupp med sex trygghetsvärdar och en servicevärd. Arbetet är förlagt måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc. Uppdraget kan förändras i takt med att lägesbilden i kommunen förändras.

Arbetet kan innebära fysisk belastning.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs att du har gymnasieutbildning med godkända slutbetyg. Har du även högre utbildning, för inom tjänsten relevant område, är det meriterande. Vi vill också att du har erfarenhet av säkerhetsarbete, arbete med människor eller liknande. Du bör vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar och det är en fördel om du har god lokalkännedom.

Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn och en empatisk förmåga, som gör det enkelt för dig att kommunicera och möta invånare och besökare oavsett ålder och bakgrund. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Du har erfarenhet och kunskap kring att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt datorvana. Du ska även ha B-körkort i minst fem år, med god körvana.

Som sökande till tjänsten ska du kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Säkerhetsprövningsintervju samt registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

I Trelleborgs kommun arbetar vi för mångfald i arbetslivet och de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi välkomnar därför kvinnliga sökande och sökande med olika etnisk och kulturell bakgrund.

Arbetstid/varaktighet
Tidsbegränsad anställning, längre än sex månader, heltid.

Tillträde
2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Anders Hansson, enhetschef, telefon: 0729-76 50 02

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2021-05-31 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi använder oss av löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Kriminalvårdare, sommarvikariat Häktet Trelleborg

Ansök    Mar 24    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårat viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Häktet Trelleborg tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet har 33 platser. ARBETSUPPGIFTER Som kriminalvårdare ka... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårat viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Häktet Trelleborg tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet har 33 platser.

ARBETSUPPGIFTER
Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

När du söker jobb som kriminalvårdare kan du välja att arbeta på häkte eller anstalt. Att arbeta på häkte innebär fokus på omvårdnad och säkerhet och är ett jobb med tydliga rutiner. En del människor sitter häktade länge och träffar bara sin advokat och de som jobbar vid häktet. Det ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare. Att arbeta på anstalt är omväxlande: omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete blandas med frigivningsplanering samt samtals- och motivationsarbete


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens (läs mer via länk under övrigt)
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort (Manuell växel)

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaperÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Kriminalvårdare häktet Trelleborg (grundutbildad)

Ansök    Maj 5    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trellebor... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

Häktet Trelleborg har 34 platser fördelat på två avdelningar och tar främst emot häktade med restriktioner. Häktet har en personalgrupp på ca 35 anställda. Häktet Trelleborg och Häktet Malmö bildar tillsammans VO Malmö.

ARBETSUPPGIFTER
Den här annonsen är för dig som vill arbeta som kriminalvårdare och som redan har en godkänd kriminalvårdsutbildning.

Som kriminalvårdare kan du bidra till ett tryggare och säkrare samhälle. Du jobbar i team tillsammans med andra yrkesgrupper och får möjlighet att hjälpa människor att bryta den onda cirkeln och motivera till att inte återfalla i brott. Det är viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan kan utvecklas och förändras.

Häktet Trelleborg är ett mindre häkte vilket innebär att samtliga medarbetare förväntas kunna genomföra samtliga förekommande arbetsuppgifter däribland omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete, genomföra transportuppdrag, bryta isoleringen för de häktade, tjänstgöra i häktets centralvakt m.m.


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt, gott omdöme och integritet. Tillsammans med dina kollegor driver du verksamheten, så du behöver ha god samarbetsförmåga och vara tydlig i din kommunikation. Du ska kunna agera fysiskt när det krävs.

Vi söker dig som har:
• Godkänd kriminalvårdsutbildning. För utbildning äldre än 5 år krävs att du har aktuell kriminalvårdserfarenhet, vilket för oss innebär att du ska ha arbetat som kriminalvårdare i en sammanhängande period på minst 6 månader under de senaste 5 åren.
• Arbetslivserfarenhet inom kriminalvård
• Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri, vård- och omsorgsarbete
• Erfarenhet av arbete på häkte
• Relevanta språkkunskaper
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi, psykiatri, juridik och konflikthantering

ÖVRIGT
Bifoga intyg på gymnasieexamen, intyg från kriminalvårdsutbildningen och tjänstgöringsintyg.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Därför gör vi en säkerhetskontroll innan vi beslutar om du får anställning hos oss. Vissa tjänster är placerade i säkerhetsklass och då gör vi en säkerhetsprövning med registerkontroll innan vi fattar anställningsbeslut. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men du får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året runt. Det innebär att du kommer att arbeta dagar, kvällar och helger. Vissa scheman innebär arbete på nätter.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag och försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Säkerhetssamordnare

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Säkerhetsenheten i Trelleborgs kommun kännetecknas ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Säkerhetsenheten i Trelleborgs kommun kännetecknas av hög kompetens, gott samarbete, lojalitet och nöjda medarbetare.

Vi är kända för vår goda laganda och positiva arbetsmiljö. Ett samverkansavtal har slutits gällande krisberedskapsarbetet för Trelleborg, Vellinge och Skurups kommun vilket innebär att allt arbetet sköts via säkerhetsenheten i Trelleborg. Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. En av våra kollegor ska snart gå på föräldraledighet så vi söker en ersättare inom frågorna trygghet, säkerhet och beredskap till kommunledningsförvaltningen, säkerhetsenheten i Trelleborg.

Arbetsuppgifter
Kommunerna ska vara redo den dag då händelser som det som faller utanför det normala sker, till exempel långvariga strömavbrott, översvämningar eller extrem kyla. I rollen som säkerhetssamordnare ansvarar du bland annat för arbetsuppgifterna nedan tillsammans med kommunens säkerhetschef.

Kontinuitetsanalyser - Genomföra analyser samt uppföljning av analyser tillsammans med berörda verksamheter.

Försäkringar-  Tjänsten är samordnade för Trelleborgs kommuns och för delar av de kommunala bolagens försäkringar med hjälp av kommunens upphandlade försäkringsmäklare.

Krisberedskap- Planera för fortbildning och utveckling av kommunernas krisstöd. Ta fram och sammanställa beredskapsplaner för identifierade risker och genomföra riskanalyser. Planering och säkerställa genomförandet av krisberedskapsveckan.

Säkerhetsskydd– Säkerhetsprövningssamtal, genomgång av analyser, säkerställa genomförandet av identifierade åtgärder samt att genomföra säkerhetsskyddade upphandlingar.

Det ingår även att arbeta fram och implementera styrdokument och beslutsunderlag samt att delta som representant i samarbetsaktiviteter med andra kommuner, myndigheter och organisationer. Tjänsten samordnar även hanteringen av kommunens hjärtstartare och sköter administrationen av diverse projekt.

Du kommer att arbeta inom områdena beskrivna ovan, delta i olika projekt inom hela området, göra riskanalyser, delta i krisledningsarbete samt arbeta med inträffade händelser i nära samverkan med olika intressenter. Mycket av arbetet handlar om att upprätta handlingar, riktlinjer och instruktioner varför det är av vikt att du har god förmåga att uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt. Det tillkommer nya uppdrag hela tiden så det krävs att du har lätt att ställa om samt att kunna planera och prioritera din arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gärna inom risk- och säkerhetsområdet alternativt annan likvärdig utbildning i kombination med erfarenhet som av Trelleborgs kommun bedöms relevant. Erfarenhet av kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer är meriterande.

Som person är du ansvarsfull och självgående, har ett brett perspektiv på frågor och visar omdöme i beslutsfattande och agerande. Du agerar flexibelt och problemlösande då arbetet är varierande och kräver förmåga att planera, prioritera och strukturera arbetet samtidigt som noggrannhet är av största vikt. Vidare samarbetar du väl, agerar lika bra självständigt så som lagspelare, samt tar ansvar för att bidra till enhetens samlade uppdrag och mål. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Arbetstid/varaktighet
Vikariat minst 6 månader

Tillträde
2021-06-01 eller enligt överenskommelse.

Vakansen kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Kontakt
Malin Ekblad, säkerhetschef, telefonnummer 0410-73 33 55, 0708-81 73 55

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2021-03-29 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman - deltid

Ansök    Jan 20    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fyra olika avdelningar; Planavdelningen, Avdelningen Bygg Mät & Karta, Miljöavdelningen och Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal. Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Under år 2020 flyttade räddningstjänsten i Trelleborg till en helt nybyggd brandstation vilket bland annat ger dig möjlighet att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Arbetsuppgifter
Som deltidsbrandman i Trelleborg kommer du arbeta med att;

Förbereda dig själv och dina kollegor genom utbildning, övning och egen kompetensutveckling.

Avhjälpa tillbud och olyckor genom att delta i den operativa verksamheten t ex, medicinskt omhändertagande vid traumafall, losstagning vid trafikolyckor, rökdykare vid bränder med mera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänt rullbandstest, vilket Räddningstjänsten i Trelleborg kan hjälpa dig med. I rekryteringsprocessen ingår också anställningstester såsom simprov innehållande livräddningsmoment, höjdtest på 30 meter, fobitest med andningsapparat och arbetsprov.
Om du går vidare i rekryteringsprocessen ska du delta på MSBs skola och utbildas i Grib 1, följt av internutbildning som Räddningstjänsten i Trelleborg tillhandahåller under två veckor. Du avslutar utbildningen genom att delta på MSBs skola för utförande av Grib 2. Under tiden utbildningen sker får du ersättning enligt avtal.

För anställning krävs att du ska kunna vara färdigklädd i släckbilen på brandstationen i Trelleborg inom fem minuter från larmet. Det innebär att du är boende inom ett upptagningsområde med mindre än 5 minuters inställelsetid till brandstationen, Västra Ringvägen 112 i Trelleborg.

Du har minst körkortsbehörighet B, behörighet C är meriterande. 

Arbetet kan innehålla arbetspass med högt tempo och krävande arbetsinsats som gör att vi söker dig som är trygg i dig själv och en god lagspelare.
Du har en positiv inställning och värderar öppenhet, respekt och ansvar.

Arbetstid/varaktighet
Deltid, beredskapstjänstgöring var fjärde vecka.
För tjänsten tillämpas provanställning 6 månader.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson
Christer Lindell, platschef, E:post [email protected]
Facklig företrädare; nås via kommunens växel 0410- 73 30 00.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sista ansökningsdag
2020-02-28 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Visa mindre

Biltestare till bilauktion i Malmö med omnejd

Arbetsbeskrivning Älskar du bilar och känner dig tekniskt intresserad i deras värde? Då söker vi dig som vill testa bilar inför värdering av begagnatförsäljning. Vår kund bedriver bilauktioner och testar bilar som säljs till dem som sedan auktioneras ut. Du kommer huvudsakligen att bedriva tester på bilen och registrera dessa för att bilarna sedan kan värderas inför försäljningen. Det är viktigt att du nogrant registrerar avvikelser och antecknar fel som ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Älskar du bilar och känner dig tekniskt intresserad i deras värde?
Då söker vi dig som vill testa bilar inför värdering av begagnatförsäljning. Vår kund bedriver bilauktioner och testar bilar som säljs till dem som sedan auktioneras ut.
Du kommer huvudsakligen att bedriva tester på bilen och registrera dessa för att bilarna sedan kan värderas inför försäljningen. Det är viktigt att du nogrant registrerar avvikelser och antecknar fel som kan påverka bilens värde. Din arbetsdag kommer att kunna inkludera alla bilar av alla märken som just Du ska testa!

Din Profil
Ett stort intresse för bilar kommer du långt på men om du har arbetat som bilförsäljare, biltestare eller besiktningsman innan så ser vi det som ett stort plus. Är du dessutom duktig på att utvärdera bilar och har en professionell framtoning då kan detta vara tjänsten för dig.

Om företaget
Autorekrytering samarbetar med de främsta generalagenterna, leverantörerna och återförsäljarna inom motorbranschen. Som anställd hos oss får du tillgång till vårt stora nätverk i branschen och får representera en aktör i framkant. Vi får ännu en duktig konsult (Du) och du får nya erfarenheter och värdefulla kontakter. Vi står bakom dig när du är ute på uppdrag – stöttar och peppar dig så att du ska nå nya nivåer i din karriär och i din personliga utveckling.

Kontaktuppgifter
För mer information kontakta [email protected]

Urval och Intervjuer sker löpande, låter denna tjänst intressant för dig önskar vi din ansökan redan idag! Visa mindre

Klienthandläggare till häktet Trelleborg

Ansök    Sep 15    Kriminalvården    Kriminalvårdare
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Häktet Trelleborg har 33 platser fördelat på två avdelningar och tar främst emot häktade med restriktioner. Häktet har en personalgrupp på ca 30 anställda. Häktet Trelleborg och Häktet Malmö bildar tillsammans VO Mal... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Häktet Trelleborg har 33 platser fördelat på två avdelningar och tar främst emot häktade med restriktioner. Häktet har en personalgrupp på ca 30 anställda. Häktet Trelleborg och Häktet Malmö bildar tillsammans VO Malmö.

ARBETSUPPGIFTER
Som klienthanläggare på Häktet Trelleborg arbetar du med den juridiska klientprocessen. I klientprocessen kommer du ansvara för uppföljning och bevakning av klientprocessen vilket innefattar bland annat upptagande av nöjdförklaring, beräkning av strafftid, upprättande av placeringsunderlag samt handleda och följa upp det dagliga klientarbetet. Som klienthandläggare fattar du beslut enligt Kriminalvårdens arbetsordning och i nära samarbete med kriminalvårdsinspektören bevakar och utvecklar du häktets klientarbete. Du samordnar även häktets utsedda personalhandledare vilket innebär att bevaka och utveckla arbetet med introduktion av nyanställda samt anställda inom kriminalvårdens grundutbildning. Andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som arbetar bra med andra och anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren. Du är serviceinriktad och kan skapa goda relationer på arbetsplatsen. Du har förmågan att vara lugn och kontrollerad i pressade och stressade situationer och har god förmåga att hantera en hög arbetsbelastning vid behov. I arbetet planerar, organiserar och prioriterar du dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar
Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Som klienthandläggare har du en viktig roll i verksamheten och stor vikt kommer läggas vid den personliga lämpligheten och din pedagogiska förmåga.

Krav:
• Universitets- eller högskoleutbildning med juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


Meriterande:
• Kriminalvårdens grundutbildning.
• Erfarenhet av administrativt arbete i offentlig förvaltning.
• Erfarenhet som klienthandläggare inom Kriminalvården.
• God kunskap om relevant lagstiftning.
• Kunskap om Kriminalvårdens klientjuridiska processer.
• Ytterligare utbildning och erfarenhet inom arbetsrätt eller personalvetenskap.
ÖVRIGT

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Brandman heltid

Ansök    Jun 18    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Räddningstjänsten Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal.

Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg.

Totalt är vi cirka 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och åtta RIB stationer samt administration.Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna.

Under året 2020 flyttar räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Vi söker fyra nya medarbetare till den operativa styrkan. 

Arbetsuppgifter
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare. 
Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring, 80/20. 

Kvalifikationer
Du har SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande. 

Vi ser gärna sökande från SMO klasser som idag studerar termin fyra. 

Du skall vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2019:3. Intyget ska vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h. 

För anställning krävs att du efter vår bedömning kan bli godkänd vattendykare, räddningsdykare. 

Vid synfel: Synskärpa 0,7 monokulärt utan korrektionsglas alt 0,8 med korrektionsglas.

Körkort B.

Meriterande: erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat, C-körkort.

Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv. 

Mer information angående tester skickas till dig automatiskt efter att vi har mottagit din ansökan.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare. Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring, 80/20. 

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Per Holm: [email protected]. Mobilnummer: 070 881 73 47.
Fackliga kontakter: .

Sista ansökningsdag
2020-09-06 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden och intervjuer enligt överenskommelse.

Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom räddningstjänsten. Vi ser gärna kvinnliga sökanden då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning.Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman med flerårig erfarenhet

Ansök    Jun 18    Trelleborgs kommun    Brandman
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Totalt är vi cirka 150 medarbetare på Räddningstjän... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Totalt är vi cirka 150 medarbetare på Räddningstjänsten, fördelade på en heltidsstation och åtta RIB stationer samt administration.

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna.

Under året 2020 flyttar räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Vi söker fyra nya medarbetare till den operativa styrkan. 

Arbetsuppgifter
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare.

Kvalifikationer
Du har SMO-examen där intyg bifogas ansökan alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande.

Vi söker dig som har fyra års yrkeserfarenhet eller mer. Det är meriterande om du har
dykarcertifikat A40. Vi kommer att utbilda dig till räddningsdykare om du inte redan har certifikat för räddningsdykning A40.

Körkort B.

Lön: Enligt avtal, tidigare år inom yrket tillgodoräknas vid lönesättning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare. Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring. 

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Per Holm: [email protected]. Mobilnummer: 070 881 73 47.
Fackliga kontakter: .

Sista ansökningsdag
2020-09-06 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden och intervjuer enligt överenskommelse.

Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom räddningstjänsten. Vi ser gärna kvinnliga sökanden då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning.Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Kriminalvårdare, sommarvikariat Häktet Trelleborg

Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om Häktet Trelleborg har 33 platser fördelat på två avdelningar och tar främs... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet, vi har ansvar för fängelser, frivård och häkten samt transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer om häktet Trelleborgs verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/hitta-och-kontakta/verksamhet/hakte/trelleborg/#om

Häktet Trelleborg har 33 platser fördelat på två avdelningar och tar främst emot häktade med restriktioner. Häktet har en personalgrupp på ca 30 anställda. Tillsammans med Häktet Malmö ingår Häktet Trelleborg i verksamhetsområde Malmö Häkte.

ARBETSUPPGIFTER
Som kriminalvårdare ingår du i ett team där du har den dagliga kontakten med klienten. Arbetet vid häkte är ofta rutinstyrt och inriktat på omvårdnads- och säkerhetsuppgifter. Klienter kan sitta häktade under lång tid utan att få träffa andra än sin advokat och personalen vid häktet vilket ställer särskilda krav på dig som kriminalvårdare.

Att arbeta som kriminalvårdare betyder att du kan göra skillnad för andra människor och bidra till ett bättre samhälle. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar.


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du tillsammans med dina kollegor driver verksamheten behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande krävs ett gott omdöme och integritet. Du har en fysisk status som möjliggör förmåga att agera fysiskt när situationen så kräver.

Vi söker dig som har:
• Arbetslivserfarenhet, även i form av säsongsarbete, timanställning eller eget företagande. Praktik och volontärarbete är inte att jämställa med anställning
• Fullständig gymnasiekompetens i form av examen eller slutbetyg
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete
• Kunskap inom relevanta områden, exempelvis beteendevetenskap, kriminologi psykiatri, juridik och konflikthantering
• Relevanta språkkunskaper


ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.
Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras innan beslut om anställning fattas. För tjänster med högre säkerhetsklass behöver du vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Badvärd

Ansök    Jun 18    Trelleborgs kommun    Badvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet til... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.
Arbetsplatsen
Kultur- & fritidsförvaltningen skapar möjlighet till möten för Trelleborgs ungdomar och vuxna med kultur, evenemang, idrott och sport som gemensam nämnare.

På badhuset i Trelleborg finns både motionssim, simskola, vattenlekar och avkoppling. Här finns bland annat äventyrsbad, trampoliner, varmvattenbassäng och två stycken 25-metersbassänger. Det finns dessutom bubbelpool, ångbad, bastu och relaxavdelning.

Arbetsgruppen består av 10 badvärdar och en enhetschef. Vårt motto är "säkerhet, service och städ". Tillsammans ger vi Badhusets besökare, allmänhet, skolor och föreningar en trygg mötesplats. 

Arbetsuppgifter
På Trelleborgs badhus möter du människor i alla åldrar där aktiviteter fyller dagen med allt från vattengympa, simskola till livlig lek i den fartfyllda vattenrutschbanan.

Som badvärd kommer du främst att arbeta med badbevakning, kassatjänst och städning. Även aktiviteter som babysim, vattengympa och simundervisning kan förekomma. Vi erbjuder ett omväxlande och fritt arbete som kräver att du tar mycket eget ansvar.

Att arbeta för att ge bra service och god säkerhet för våra badgäster är en viktig del i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helger.

Kvalifikationer
Du ska ha gymnasieutbildning. Din simkunnighet ska vara god, för att du ska klara av att livrädda. Vilket innebär att du ska klara av att simma minst 200 meter och dyka ner på 4 meters djup.

Viktiga egenskaper är att du är servicemedveten, flexibel, självgående och har god förmåga att samarbeta. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att arbeta med service.

Det är meriterande om du har badbevakning-, simlärar-, HLR-utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
2020-09-01, eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Karolina Jonasson, enhetschef 0410 - 73 38 72

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2020-07-05 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

I din ansökan vill vi gärna att du motiverar varför du söker just den här tjänsten hos oss och anger de kvalifikationer som är relevanta för tjänsten.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Trygghetsvärd

Ansök    Dec 6    Trelleborgs kommun,    Säkerhetsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kommunledningsförvaltningens roll är att leda, sam... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Arbetsplatsen
Kommunledningsförvaltningens roll är att leda, samordna och stödja hela organisationens arbete mot uppsatta mål och visioner.

Säkerhetsenheten har nyligen flyttat till kommunledningsförvaltningen, för att på ett bättre sätt kunna arbeta strategiskt och övergripande. Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. Just nu pågår en stor omorganisation i kommunen vilket kan komma att påverka den organisatoriska tillhörigheten i framtiden.

Ett av Trelleborgs kommuns effektmål för 2019 handlar om att bedriva ett aktivt arbete för att öka tryggheten hos kommuninvånarna. Kommunen ska arbeta effektivt med företagsklimatet för att bli mer attraktiv för nyetableringar. En förutsättning för att uppnå ovanstående är att Trelleborgs kommun upplevs som en trygg och säker kommun. Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas. Tryggheten har därför en direkt inverkan på visionen om en attraktiv kommun och inte minst kommunens varumärke.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande genom att samtala med människor.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc.

Som trygghetsvärd arbetar du självständigt, måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av rådande behovet i kommunen. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

Eftersom detta fortfarande är ett relativt nytt uppdrag inom kommunen så bedrivs ett förändringsarbete i takt med att lägesbilden i kommunen förändras. Detta ställer krav på flexibilitet och nytänkande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens i form av slutbetyg/gymnasieexamen. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska språket vad gäller tal och skrift samt god datorvana. Du bör även vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar samt ha god kännedom om Trelleborgs kommun.

Stor vikt kommer att läggas på samordnarens personlighet. Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Förmågan att kommunicera med människor, unga som gamla värderas mycket högt.

Du ska vidare kunna arbeta självständigt och ta ansvar för att de arbetsuppgifter som ålagts dig utförs på ett professionellt sätt. Du ska ha god fysisk status.

B-körkort i minst två år samt god körvana (framföra fordon säkert oberoende av väderlek) är ett krav.

Som sökande till tjänsten ska du vara beredd på att kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Snarast efter överenskommelse.

Kontakt
Malin Ekblad 0410-73 33 55 eller 0708-81 73 55

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2020-01-05 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Samordnare Trygghetsvärdarna

Ansök    Okt 20    Trelleborgs kommun,    Säkerhetsvakt
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Kommunledningsförvaltningens roll är att leda, sam... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Arbetsplatsen
Kommunledningsförvaltningens roll är att leda, samordna och stödja hela organisationens arbete mot uppsatta mål och visioner.

Säkerhetsenheten har nyligen flyttat till kommunledningsförvaltningen, för att på ett bättre sätt kunna arbeta strategiskt och övergripande. Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare. Just nu pågår en stor omorganisation i kommunen vilket kan komma att påverka den organisatoriska tillhörigheten i framtiden.

Ett av Trelleborgs kommuns effektmål för 2019 handlar om att bedriva ett aktivt arbete för att öka tryggheten hos kommuninvånarna. Kommunen ska arbeta effektivt med företagsklimatet för att bli mer attraktiv för nyetableringar. En förutsättning för att uppnå ovanstående är att Trelleborgs kommun upplevs som en trygg och säker kommun. Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas. Tryggheten har därför en direkt inverkan på visionen om en attraktiv kommun och inte minst kommunens varumärke.

Arbetsuppgifter
Trygghetsvärdar har funnits i kommunen sedan sommaren 2018, till denna grupp bestående av sex personer, söker vi nu en samordnare.

Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande genom att samtala med människor. En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc.

Som samordnare för trygghetsvärdarna arbetar du självständigt, måndag-söndag, och tiderna varierar mellan dagtid, till senare delar av dygnet. Detta för att dels under dagtid arbeta med att samla in och uppdatera lägesbilden från alla som är verksamma i kommunen. Detta innebär att skapa kontakt och dialog med näringsliv, företagare men även internt inom de kommunala verksamheterna.

Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet och lägesbilden utvärderas, samt beroende på rådande behov i kommunen. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens i form av slutbetyg/gymnasieexamen. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska språket vad gäller tal och skrift samt god datorvana. Du bör även vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar samt ha god kännedom om Trelleborgs kommun.

Stor vikt kommer att läggas på samordnarens personlighet. Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Förmågan att kommunicera med människor, unga som gamla värderas mycket högt.

Du ska vidare kunna arbeta självständigt och ta ansvar för att de arbetsuppgifter som ålagts dig utförs på ett professionellt sätt. Du ska ha god fysisk status.

B-körkort i minst två år samt god körvana (framföra fordon säkert oberoende av väderlek) är ett krav.

Som sökande till tjänsten ska du vara beredd på att kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Malin Ekblad 0410-73 33 55, 0708-81 73 55

Fackliga kontakter:

Sista ansökningsdag
2019-00-00 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Brandman heltid

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Arbetsplatsen
Räddningstjänsten i Trelleborg verkar tillsammans med Vellinge och Skurups kommun enligt avtal.

Vi är drygt 90 000 kommuninvånare inom vårt arbetsområde. Detta innebär bland annat en gemensam administration och ledningsorganisation som sköts från Trelleborg. Totalt är vi ca 150 medarbetare fördelade på en heltidsstation och 8 RIB stationer samt administration. 

Trelleborgs heltidsstation är en dykstation vilket innebär att räddningsdykning ingår i tjänsterna. Under året 2020 flyttar räddningstjänsten Trelleborg in i en nybyggd brandstation vilket ger dig möjligheter att verka på en unik arbetsplats med stort fokus på friska brandmän.

Vi söker nu minst två nya medarbetare till den operativa styrkan, en av dessa tjänster är en kombinationstjänst som innebär 50% utbildning och 50% operativt arbete.

Vi kommer också erbjuda vikariatstjänster för att täcka vårt behov under sommarperioden men vi ser även ett framtida anställningsbehov som denna rekrytering omfattar.

Arbetsuppgifter
Operativ tjänst 80/20:
Delta i utryckningstjänst, förebyggande arbete, stationstjänst, övningsverksamhet m.m. Kommande arbete som räddningsdykare/vattendykare. Arbetstiden blir främst skifttjänstgöring, men kan kombineras med dagtidstjänstgöring, 80/20.

Operativ-/utbildartjänst 50/50
Se ovan. Dessutom informera och utbilda människor i olika åldrar och verksamheter. En tjänst med stor variation och bredd på arbetsuppgifter. Den delen av tjänsten kommer till stor del ligga under eget ansvar med möjlighet att själv planera delar av arbetstiden.

Ange i din ansökan ditt intresse för en eller båda av tjänsterna.

Kvalifikationer
I första hand SMO-examen där intyg bifogas ansökan, alt. 15 veckors brandmannautbildning vid MSB:s skola eller motsvarande. Vi ser gärna sökande från SMO-klasser som idag är studerande termin tre och fyra.

Du ska vara fullt frisk och uppvisa godkänt rullbandsintyg enligt AFS 2005:6 (AFS 2019:3 för intyg som utfärdats efter 1 nov 2019). Intyget ska vara högst 6 månader gammalt. Nyanställningskrav 5,6 km/h.

För anställning krävs att du efter vår bedömning kan bli godkänd vattendykare, räddningsdykare.

Körkort B

Vid synfel: Synskärpa 0,7 monokulärt utan korrektionsglas alt 0,8 med korrektionsglas.

Det är meriterande om du har erfarenhet från räddningstjänst, sjukvårdsutbildning/erfarenhet, dykarcertifikat och C-körkort.

Vi genomför arbetsrelaterade tester och intervjuer där resultaten och meriterna bedöms i ett helhetsperspektiv. http://www.trelleborg.se/sv/kommun-politik/kommunens-organisation/forvaltningar/raddningstjansten/tester-i-rekrytering-av-brandman/

Meriterande för 50/50-tjänsten är; HLR-instruktör, heta arbeten-instruktör, instruktör inom andra typer av utbildningar. Pedagogisk utbildning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid, tillsvidare/vikariat. 

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Per Holm: [email protected].
Fackliga kontakter: .

Sista ansökningsdag
2020-01-03 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vi arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom räddningstjänsten. Vi ser gärna kvinnliga sökanden då vi eftersträvar en jämnare könsfördelning.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Parkeringsvakter

Ansök    Nov 21    Arcus Resurs AB    Parkeringsvakt
Arcus Resurs är ett rekryteringsföretag med attraktiva resurslösningar till företag och organisationer. Med lokal förankring förser vi våra kunder med kompetent och välmotiverad personal för ett tillfälligt eller permanent behov. Vi fokuserar på kvalitet och effektivitet i våra uppdrag. För mer information läs på www.arcus.nu Efter succén i Malmö förra veckan söker vi nu även i Trelleborg, för kunds räkning, parkeringsvakter i Malmö med omnejd. Du sk... Visa mer
Arcus Resurs är ett rekryteringsföretag med attraktiva resurslösningar till företag och organisationer. Med lokal förankring förser vi våra kunder med kompetent och välmotiverad personal för ett tillfälligt eller permanent behov.

Vi fokuserar på kvalitet och effektivitet i våra uppdrag. För mer information läs på www.arcus.nu

Efter succén i Malmö förra veckan söker vi nu även i Trelleborg, för kunds räkning, parkeringsvakter i Malmö med omnejd.

Du ska ha en lugn personlighet, kunna arbeta självständigt samt ha förmåga att hantera stressiga situationer. För tjänsten krävs att du har B-körkort samt svenska i tal och skrift.

Du söker tjänsten på plats hos oss. Speedintervjuer kommer hållas.

Måndagen den 25/11 kl. 13.00
Algatan 47, Trelleborg

Ta med ditt CV.

Välkommen! Visa mindre

Parkeringsvakt

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen I kommunen arbetar vi med visionen att Trelleborg ... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Arbetsplatsen
I kommunen arbetar vi med visionen att Trelleborg ska vara en framgångskommun med hög livskvalitet och en långsiktigt hållbar tillväxt.

Uppdraget för gatuavdelningen, som tillhör tekniska förvaltningen, är att fullfölja de uppgifter och ansvar som rör trafikens infrastruktur, väghållning, småbåtshamnarna samt torghandel.

Trafikenheten bedriver parkeringsövervakning med egna parkeringsvakter. Övervakningen utförs i huvudsak på gatumark. Du kommer tillhöra ett team av tre parkeringsvakter samt en enhetschef.

På gatuavdelningen arbetar vi för ett bra arbetsklimat med god kollegial anda, både inom och utanför avdelningen. Vi stöttar varandra i det dagliga arbetet samtidigt som vi arbetar med tydliga ansvarsområden. Vi strävar efter att hålla en god service gentemot invånare, verksamhetsutövare och besökare i kommunen.   

Arbetsuppgifter
Att vara parkeringsvakt i Trelleborg innebär frihet under ansvar. Du kommer att vara ute mycket och arbeta självständigt, möta många människor, både positiva och negativa. Du skall kunna hantera detta professionellt och du kommer att vara som ett ansikte utåt för Trelleborgs kommun.

Tjänsten innehåller helg- och kvällsarbete. En del av arbetstiden kommer att förläggas som torgvakt på Stortorget i Trelleborg.

Kvalifikationer
I denna roll trivs du som har ett strukturerat och noggrant arbetssätt, men samtidigt har förmågan att vara flexibel och kreativ. Du bör vara duktig på att hantera människor och du har en god samarbetsförmåga.

Erfarenhet från liknande verksamhet med lagstadgad utbildning är meriterande.

Vi förutsätter att du har god kommunikativ förmåga och hög servicekänsla samt kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare, 100%

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Kontakt
Jessica Van Rooyen, Enhetschef Trafikenheten, tel: 0410-73 33 70

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2019-11-10 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med att skicka din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare/Dataskyddsombud

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen Det är du och di... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.

Öppenhet, respekt och

ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Kommunledningsförvaltningens roll är att leda, samordna och stödja hela organisationens arbete mot uppsatta mål och visioner.

Säkerhetsenheten har nyligen flyttat till kommunledningsförvaltningen, för att på ett bättre sätt kunna arbeta strategiskt och övergripande. Sedan 2015 har man samarbete med kommunerna Vellinge och Skurup inom krisberedskap, säkerhetsskydd, civilt försvar, informationssäkerhet och GDPR. Detta innebär att Du även kommer att han arbetsförlagd tid i de andra kommunerna, och där utföra samma arbetsuppgifter såsom i Trelleborg.

 

Vi är ett ungt och ambitiöst team som utvecklas tillsammans och drar nytta av varandras kunskaper i

arbetet med att skapa en tryggare vardag för våra medborgare.

Arbetsuppgifter
I rollen som Informationssäkerhetssamordanare/Dataskyddsombud ska du leda och driva kommunernas utvecklingsarbete inom informationssäkerhet. Du ska genomföra riskanalyser på systemnivå utifrån informationssäkerhet. Du ska bistå säkerhetschefen rörande informationssäkerhetsfrågor och dataskydd och vara rådgivande mot förvaltningarna. Du ansvarar för att följa upp efterlevnaden av dataskyddsförordningen (GDPR) i kommunerna.

Arbetsuppgifter består bland annat av:

- Genomföra riskanalyser och informationsklassningar samt att stödja verksamheten i kravställning på informationssäkerhetsåtgärder.
- Agera som Dataskyddsombud i kommunerna.
- Genomföra konsekvensanalyser och granska registerförteckningen.
- Fortsätta implementeringen av ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) samt att se till att den efterlevs.
- Ge stöd för att utveckla incident- och kontinuitetshantering.
- Ta fram och utveckla befintliga styrdokument för informationssäkerhet.
- Utbilda inom informationssäkerhet och GDPR.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av kommunal verksamhet och politiskt styrda organisationer. Du har en väl utvecklad förmåga att bygga relationer och samarbeta. Du ska kunna driva och utveckla ditt arbete självständigt, men också leda och delta i olika arbetsgrupper. Eftersom analysarbetet sker i form av workshops, är det av yttersta vikt att detta arbetssätt passar dig som person. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Personlig mognad och vilja att utvecklas och söka lösningar är egenskaper som värdesätts. Som person är du ansvarsfull och självgående, och du har ett brett perspektiv på frågor och visar omdöme i beslutsfattande och agerande. Du är stabil och relationsskapande och blir lätt en referenspunkt för andra genom att du skapar engagemang och delaktighet. Du har ett gott bemötande och stor servicekänsla För tjänsten krävs B körkort.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att det krävs att du är svensk medborgare och genomgår en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidare.

Tillträde
Snarast eller enlig överenskommelse.

Kontaktperson

Malin Ekblad, säkerhetschef, E:post: [email protected] 0708-817355


Facklig företrädare; nås via kommunens växel 0410- 73 30 00.

Sista ansökningsdag
2019-10-23 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre

Trygghetsvärdar

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare. Arbetsplatsen Ett av Trelleborgs kommuns effektmål för 2019 hand... Visa mer
Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats.
Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet.
Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.Arbetsplatsen
Ett av Trelleborgs kommuns effektmål för 2019 handlar om att bedriva ett aktivt arbete för att öka tryggheten hos kommuninvånarna.

Kommunen ska vidare arbeta effektivt med företagsklimatet för att bli mer attraktiv för nyetableringar. En förutsättning för att uppnå ovanstående är att Trelleborgs kommun upplevs som en trygg och säker kommun. Känslan av trygghet är viktig att beakta eftersom den ytterst påverkar var människor väljer att bosätta sig, var företagen etablerar sin verksamhet och hur olika investeringsbeslut fattas. Tryggheten har därför en direkt inverkan på visionen om en attraktiv kommun och inte minst kommunens varumärke.

Arbetsuppgifter 
Trygghetsvärdens främsta arbetsuppgift är att synas och skapa närvaro på olika strategiska platser i kommunen för att därigenom minska brottsligheten och öka tryggheten. Det kan handla om bostadsområden som drabbats av inbrott, parkeringsplatser där bilarna utsatts för skadegörelse eller parker, gator och torg där otryggheten upplevs hög. Trygghetsvärden ska iaktta vad som händer i området, dokumentera händelser men även arbeta uppsökande genom att samtala med människor.

En trygghetsvärd har inga befogenheter att omhänderta, avvisa etc. personer men kan vid behov tillkalla relevant hjälp i form av polis, väktare, ambulans, räddningstjänst, kommunala jourer etc.

Som trygghetsvärd arbetar du självständigt, måndag-söndag, företrädelsevis kvällar och nätter. Arbetstiderna kan komma att justeras efterhand som arbetssättet utvärderas samt beroende av rådande behovet i kommunen. Du förflyttar dig huvudsakligen med hjälp av en bil uppmärkt med texten ”Trygghetsvärd” samt kommunens logga.

Eftersom detta fortfarande är ett relativt nytt uppdrag inom kommunen så bedrivs ett förändringsarbete i takt med att lägesbilden i kommunen förändras. Detta ställer krav på flexibilitet och nytänkande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska språket vad gäller tal och skrift samt god datorvana. Du bör även vara väl insatt i hur det svenska samhället fungerar samt ha god kännedom om Trelleborgs kommun.

Stor vikt kommer att läggas på trygghetsvärdens personlighet. Vi förväntar oss att du har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person ska du vara tydlig, stabil och kunna sätta gränser. Förmågan att kommunicera med människor, unga som gamla värderas mycket högt.

Du ska vidare kunna arbeta självständigt och ta ansvar för att de arbetsuppgifter som ålagts dig utförs på ett professionellt sätt. Din fysiska status ska medge regelbunden träning som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

B-körkort samt god körvana (framföra fordon säkert oberoende av väderlek) är ett krav. Som sökande till tjänsten ska du vara beredd på att kunna lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret samt vara drogfri. Registerkontroll hos SÄPO kommer att genomföras innan anställning då vissa arbetsuppgifter lyder under Säkerhetsskyddslagen.

Antal tjänster: 3

Arbetstid/Varaktighet
Heltid, tillsvidare

Tillträde
Efter överenskommelse.

Kontaktperson
Malin Ekblad, Säkerhetschef, 0708-81 73 55.
www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
2019-06-20 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss! Visa mindre